Skocz do zawartości

[suport] różnice

Vujo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z opisu na stronie dystrybutora wynika iż BB-50 jest wyposażony w "Wysokiej klasy" uszczelniane łożyska maszynowa a BB-40 w "tylko" uszczelniane łożyska maszynowe... w domyśle niższej klasy ;)

Napisano

Obydwa suporty mają łożyska maszynowe, uszczelniane a co kryje się pod słowem "Wyższej klasy" tego chyba się nie dowiemy. Może wytrzymują większe obciążenia, może mają leprze uszczelnienia, a może po prostu obracają się dużo gładziej? To ostatnie trzeba by sprawdzić organoleptycznie ;) Może niech się wypowie ktoś kto już śmigał na którymś z tych suportów?

Napisano

no ja mogę powiedzieć że miałem takie łożyska w korbie deore (BB-40) i dość szybko się zużyły bo po 1,5 roku już były do wymiany po prostu nałapały luzów co prawda skaczę w dircie ale myślę że to i tak szybko jak na to ile jeżdżę xD. Teraz od roku mam BB-50 i jak na razie nic się nie dzieje powiem szczerze że raz umyłem cały rower myjką pod ciśnieniem bo był strasznie brudny i bałem się że piach powpada do łożysk ale na szczęście nic się nie działo i cały czas nic się nie dzieje.

Napisano
no ja mogę powiedzieć że miałem takie łożyska w korbie deore (BB-40) i dość szybko się zużyły bo po 1,5 roku już były do wymiany po prostu nałapały luzów co prawda skaczę w dircie ale myślę że to i tak szybko jak na to ile jeżdżę xD.

W dircie na czymś takim.... powodzenia....

Ja niestety też miałem nieprzyjemność kupienia tego suportu BB-40 i potwierdzam, że to syf. Posypał się po 1,5 roku mniej więcej, a dużo jeżdżenia nie było wcale i to na asfalcie. Wtedy mało jeździłem i nie powinien nawet zająknąć. Podejrzewam, że nie zrobiłem na nim więcej niż 5tys i padł. Zaczął chrobotać w środku. Uszczelnienia to on chyba nie ma wcale. NIE POLECAM z całą odpowiedzialnością. Czy BB-50 dużo lepszy nie wiem, ale na pewno NIE BB-40. Coś lepszego nie ma pod kwadrat?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...