Vujo Napisano 15 Czerwca 2012 Napisano 15 Czerwca 2012 Witam czym się różni suport accenta BB-40 od BB-50 prócz ceną? Warto dopłacać?
mixchris Napisano 15 Czerwca 2012 Napisano 15 Czerwca 2012 Z opisu na stronie dystrybutora wynika iż BB-50 jest wyposażony w "Wysokiej klasy" uszczelniane łożyska maszynowa a BB-40 w "tylko" uszczelniane łożyska maszynowe... w domyśle niższej klasy
Vujo Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Napisano 15 Czerwca 2012 Ciekawe czy to prawda, bo jeżeli tak to uważam, że warto dopłacić.
mixchris Napisano 15 Czerwca 2012 Napisano 15 Czerwca 2012 Obydwa suporty mają łożyska maszynowe, uszczelniane a co kryje się pod słowem "Wyższej klasy" tego chyba się nie dowiemy. Może wytrzymują większe obciążenia, może mają leprze uszczelnienia, a może po prostu obracają się dużo gładziej? To ostatnie trzeba by sprawdzić organoleptycznie Może niech się wypowie ktoś kto już śmigał na którymś z tych suportów?
alacart Napisano 15 Czerwca 2012 Napisano 15 Czerwca 2012 no ja mogę powiedzieć że miałem takie łożyska w korbie deore (BB-40) i dość szybko się zużyły bo po 1,5 roku już były do wymiany po prostu nałapały luzów co prawda skaczę w dircie ale myślę że to i tak szybko jak na to ile jeżdżę xD. Teraz od roku mam BB-50 i jak na razie nic się nie dzieje powiem szczerze że raz umyłem cały rower myjką pod ciśnieniem bo był strasznie brudny i bałem się że piach powpada do łożysk ale na szczęście nic się nie działo i cały czas nic się nie dzieje.
Vujo Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Napisano 15 Czerwca 2012 Ok, dzięki. W takim razie biorę raczej BB-50
lyndowss Napisano 15 Czerwca 2012 Napisano 15 Czerwca 2012 no ja mogę powiedzieć że miałem takie łożyska w korbie deore (BB-40) i dość szybko się zużyły bo po 1,5 roku już były do wymiany po prostu nałapały luzów co prawda skaczę w dircie ale myślę że to i tak szybko jak na to ile jeżdżę xD. W dircie na czymś takim.... powodzenia.... Ja niestety też miałem nieprzyjemność kupienia tego suportu BB-40 i potwierdzam, że to syf. Posypał się po 1,5 roku mniej więcej, a dużo jeżdżenia nie było wcale i to na asfalcie. Wtedy mało jeździłem i nie powinien nawet zająknąć. Podejrzewam, że nie zrobiłem na nim więcej niż 5tys i padł. Zaczął chrobotać w środku. Uszczelnienia to on chyba nie ma wcale. NIE POLECAM z całą odpowiedzialnością. Czy BB-50 dużo lepszy nie wiem, ale na pewno NIE BB-40. Coś lepszego nie ma pod kwadrat?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.