TFQ8 Napisano 14 Czerwca 2012 Napisano 14 Czerwca 2012 Obecnie posiadam kasetę sram pg 950 9s 11-32 która już się zużyła i chciałem kupić nową i niewiem czy brać tą samą czy coś z schimano w podobnej klasie,proszę was o poradę i dziękuję z góry za odpowiedzi .
lyndowss Napisano 14 Czerwca 2012 Napisano 14 Czerwca 2012 Jak byłeś zadowolony z pracy i zużywania się jej, oraz wagi to kup to samo, albo odpowiednik Shimano. Jeżeli Ci cena odpowiada. Jeżeli chciałbyś poprawić jakiś aspekt to wtedy pisz tutaj. Różnicy między Shimano a SRAM nie ma jakieś dużej. Niektórzy mówią, ze SRAM to plastelina. Niektórzy uważają, że jeżeli Shimano vs. SRAM to tylko SRAM. Zdania są podzielone, a tak naprawdę to jeden nad drugim nie mają jakiejś przewagi.
mordorr Napisano 15 Czerwca 2012 Napisano 15 Czerwca 2012 Ja właśnie zmieniłem PG-950 na Shimano SLXa. trudno ocenić różnicę, bo i łańcuch nowy i kaseta, więc cały napęd pracuje ...idealnie:) jedyna zauważalna róznica to ciut inny dźwięk - jakby shimano bardziej dzwoniło niż sram, ale to chyba dlatego, że shimano jest na mój gust bardziej perforowane. no i 3 największe zębatki na pająku, potem 4 perforowane i dwie najmniejsze zakręcane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.