ziom41 Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Siema. Posiadam przerzutkę Sram X4 i przy regulacji są(a raczej były) plastikowe tulejki ktore sie co chwila łamały(dirt ) i postanowiłem nagwintować miejsce po tulejkach i załorzyć wieksze śruby i w ten sposób chyba zepsuyłem przerzute bo nie zmienia biegów. I moje pytanie brzmi czy jak do manetki sram X4 założe przerzutke Srama X7 to bedzie to działać? A i wózek w mojej przerzutce ma ok 90mm i gdy założę średni wozek X7 to nie bede musiał zmieniac łancucha?
Foxi Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 X4 to przerzutka na kasetę 7-8 rzędową a X7 na kasetę 9 rzędową, więc nie da rady. A do łańcucha, to są krótkie, średnie i długie wózki i jak zmieniasz na inny to trzeba skracać łańcuch albo wydłużyć, nie trzeba kupować nowego.
ziom41 Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Napisano 7 Czerwca 2012 Nie zrozumieliśmy się ja niechcę nic robić z łańcuchem. W innych tematach przeczytałem że mogę mieć 7 biegów a przerzutke na 9. Czyli to nieprawda? 90mm to średni wózek u Srama?
Mod Team Puklus Napisano 7 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 7 Czerwca 2012 X4 to przerzutka na kasetę 7-8 rzędową a X7 na kasetę 9 rzędową, więc nie da rady. A do łańcucha, to są krótkie, średnie i długie wózki i jak zmieniasz na inny to trzeba skracać łańcuch albo wydłużyć, nie trzeba kupować nowego. W sumie wiecej wspólnego ma ze soba kaseta 8 i 9 niż 8 i 7 ... Tak luźno jak założysz X.7 będzie hulac.
ziom41 Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Napisano 7 Czerwca 2012 Dobra to zamawiam X7 z średnim wózkiem i wymieniam
Mod Team Puklus Napisano 7 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 7 Czerwca 2012 O ile ten X.4 pracuje w 1:1 ale na pewno pracuje
ziom41 Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Napisano 8 Czerwca 2012 O ile ten X.4 pracuje w 1:1 ale na pewno pracuje Wszystkie z tego co mi wiadomo są 1:1
Fenthin Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Mhm. Tylko uważaj, żeby nie kupić X7 10-rzędowej. Ta pracuje już w innym systemie.
ziom41 Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Napisano 8 Czerwca 2012 http://allegro.pl/pr...html#tabsAnchor Tą chcę kupic i tak posiadam: Z tyłu kasetę 28 -11 a z przodu nie posiadam przerzutki. Czy mogę wziąć tą przerzutkę ze średnim wózkiem?
Mod Team Puklus Napisano 8 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 8 Czerwca 2012 Przerzutka ok, średni też ok nie liczyłem ale możliwe ze i krótki by mógł być.
tobo Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 X4 to przerzutka na kasetę 7-8 rzędową a X7 na kasetę 9 rzędową, więc nie da rady. A do łańcucha, to są krótkie, średnie i długie wózki i jak zmieniasz na inny to trzeba skracać łańcuch albo wydłużyć, nie trzeba kupować nowego. Oczywiście że da radę, bo wszystkie przerzutki srama poza 10 sp są kompatybilne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.