partyzant Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Cześć, muszę spuścić trochę płynu z J7 bo po wymianie okładzin nie wchodzi tarcza. Jak to zrobić bez zestawu?
tobike Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Najlepiej przy klamce w normalnej pozycji roweru, tylko na otwartym zbiorniczku nie rozpychaj tłoczków bo może za dużo płynu wylecieć.
partyzant Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Napisano 6 Czerwca 2012 Odkręcałem i przy klamce i przy zacisku, odrobina płynu wypłynęła, ale nadal nie mogę założyć zacisku.
Fenthin Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Rozepchnąłeś tłoczki? Może obyłoby się bez wylewania płynu.
partyzant Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Napisano 6 Czerwca 2012 Rozpycham jak mogę, nawet klamkę do kiery gumką recepturką przymocowałem.
Fenthin Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Moment, moment. Recepturka naśladująca naciśnięcie klamki? Przecież to wbrew logice.
partyzant Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Napisano 6 Czerwca 2012 Dlaczego? Powinno wypłynąć więcej płynu.
tobike Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Poprzez naciśnięcie klamki układ się uszczelnia i nie ma możliwości żeby zrobiło się ciśnienie w zbiorniczku (w klamce), natomiast z całą pewnością wzrasta ciśnienie w przewodzie i zacisku. Jeżeli przy wciśniętej klamce odkręciłeś śrubę w zacisku to masz pewnie zapowietrzony hamulec teraz. Jeżeli nie było nic miedzy klockami i się nie stykały to nie wytworzyłeś ciśnienia więc i mało płynu wypłynęło.
partyzant Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Napisano 6 Czerwca 2012 Bangla wsio, jednak naciskanie klamki było kiepskim pomysłem. Teraz łapie przy połowie skoku a blokuje przy 1/4. :/
tobo Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Noo to musisz zrobić to czego robić nie chciałeś (i nie musiałeś)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.