qb41 Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Witam Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wymianą w sumie to chyba nad wymianą całego napędu ponieważ mam w tym momencie 3x7 i starą przerzutkę alivio i stare manetki alivio myślałem nad przestawieniem się na 3x9 i teraz moje pytanie jest takie w co lepiej pójść Sram czy Shimano. Powiem tak bardzo dużo pozytywów czytałem na temat pracy przerzutek sram i pracy manetek tejże firmy i w grę wchodzi chyba przerzutka X7 oraz manetki takie same tylko które lepsze czy trigery czy gripy? Czy do gripów muszę mieć jakieś specjalne klamki nieco dłuższy czy w tym momencie klamki LX jakie posiadam wystarczą? A może lepiej przejść na przerzutki Deore i takie same manetki? Co byście doradzili?
tobo Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Temat przerabiany, odgrzewany, mielony 1 345 879 razy. Myśmy byśmy radziliśmy poczytać forum.
qb41 Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Napisano 4 Czerwca 2012 Temat przerabiany, odgrzewany, mielony 1 345 879 razy. Myśmy byśmy radziliśmy poczytać forum. Tą odpowiedzią nic mi nie pomogłeś, gdybym znalazł coś to nie pisałbym tego tematu. Kurde.... a chciałem tylko się dowiedzieć czy Sram w tej konfiguracji jest lepszym rozwiązaniem od Deore a TAKIEGO tematu nie było na forum.
qb41 Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Napisano 4 Czerwca 2012 No nie wiem ale na temat co wybrać pomiędzy tym a tym nie znalazłem nic. Chodzi mi raczej o to aby ktoś kto używa np srama wypowiedział się jak pracuje itp itd. nie piszcie źle szukasz czy coś podobnego bo równie dobrze możecie podpowiedzieć mi co zrobić. Zależy mi w szczególności na tym aby się dowiedzieć czy gripy są dobrym rozwiązaniem czy lepsze jednak są triggery.
kadargo Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 O przerzutkach było faktycznie milion razy a co do manetek to co człowiek to opinia i też była masa postów. Ja wolę gripy ale to Ty musisz wiedzieć co Tobie bardziej odpowiada, w tym raczej nikt też nie pomoże. Na forum jest cała masa wpisów o zaletach i wadach obu rozwiązań ale jak nie spróbujesz albo zaryzykujesz to się nie dowiesz.
qb41 Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Napisano 4 Czerwca 2012 No właśnie powiedzmy o coś takiego mi chodziło. Czytałem dużo na temat jak działa Sram, bardziej właśnie chodziło mi o gripy ale to już mi wyjaśniłeś a co do klamek hamulcowych ? czy muszą być dłuższe? czy tak jak pisałem zwykłe LX-y nie będą za krótkie?
qb41 Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Napisano 4 Czerwca 2012 Wielkie dzięki za pomoc. W takim razie zdecyduję się na gripy i chyba x7.
Mod Team durnykot Napisano 4 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 4 Czerwca 2012 Kolejny raz te same pytania. Zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.