r3b Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Siema. Mam maly problem z poprowadzeniem przewodu hydraulicznego do przedniego hamulca. Jak bym nie kombinowal to trze on o korone i sie wyciera. Jakie macie na to patenty?? Moze jakies fotki?? Dzieki za pomoc. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Fenthin Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Wiele zależy od widelca, umiejscowienia przelotek na przewód hamulcowy, Inaczej poprowadzisz go w Rock Shoxie, inaczej w starszych Suntourach, inaczej w Manitou czy DT Swiss. Długość przewodu też determinuje ułożenie. Także pytania, jaki masz widelec, jaką długość przewodu? Może jakieś zdjęcie?
r3b Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Napisano 3 Czerwca 2012 Widelec suntour epicon. Uchwyt jest przy zakonczeniu goleni mad zaciskiem... przewod jest dosc dlugi tak wiec manewru troche mam. Jutro zmierze dokladnie i zrobie foto. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Fenthin Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Czyli sytuacja jak u mnie, długi przewód i Epicon z przelotką z tyłu. Masz dwie opcje: skrócenie przewodu i poprowadzenie go prosto z klamki do przelotki, albo kombinowanie. Klamka jak to w Polsce, po lewej stronie? U mnie pomogło poprowadzenie przewodu na prawą stronę,"zawinięcie" ZA koronę widelca. Dalej już tylko przelotka i zacisk.
premier2 Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Ja podkleiłem sobie koronę widelca bezbarwną folią (3-4 warstwy). Nie widać, a nic się nie wyciera. Pacjent to Manitou.
r3b Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Napisano 3 Czerwca 2012 Czyli sytuacja jak u mnie, długi przewód i Epicon z przelotką z tyłu. Masz dwie opcje: skrócenie przewodu i poprowadzenie go prosto z klamki do przelotki, albo kombinowanie. Klamka jak to w Polsce, po lewej stronie? U mnie pomogło poprowadzenie przewodu na prawą stronę,"zawinięcie" ZA koronę widelca. Dalej już tylko przelotka i zacisk. na razie tez tak zrobilem... tak czy siak opiera sie o korone, ale tam podkleilem tasme izolacyjna... zastanawiam sie natomiast czy nie zaczepic do lacznika goleni i potem po wewnetrznej stronie amora omijajac w ogole ten standardowy uchwyt... musze kupic "tyrtytki" i pokombinowac. Ps. Dalej czekam na inne propozycje. ;-) Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
premier2 Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Podczas pracy amora przewód też będzie się przesuwał i może ocierać. Jak dobrze dobierzesz miejsce na taśmę, użyjesz bezbarwnej i ładnie ją przytniesz, to problem się rozwiąże tanim kosztem. Możesz tez użyć mocowania do przewodu przyklejanego na taśmę, np http://velo.pl/produkty/szukaj/?k=12&id=3784
djwiocha Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Ja przewód montuje tak jak według mnie jest najlepiej i nigdy nigdzie nic mi nie obciera, czyli tam gdzie na przykład w nowych amorkach Marzocchi jest mocowanie na przewód: http://img.bazarek.pl/229407/14771/2065174/250_13809725964d556dafd829e.jpg Z tym że ja u siebie przewód mam przypięty zipem do goleni (ale chodzi o to że w tym miejscu). Nigdy nie rozumiałem tych mocowań z tyłu amora, albo w jakiś dziwnych miejscach. Jak chcesz zobaczyć jak u mnie to wygląda to możesz zobaczyć na mój rower.
premier2 Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Nigdy nie rozumiałem tych mocowań z tyłu amora, albo w jakiś dziwnych miejscach Może dlatego, że masz przedni hamulec założony z prawej strony, czyli inaczej, niż w większości rowerów...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.