buryzenek96 Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Witam.Po ostatniej zmianie łańcucha na nowy mam pewien problem.Otóż, kiedy mam ustawione przełożenie:2/7;2/8;2/9 lub 3/6;3/7 mocno pedałując przy około 40km/h łańcuch mi zaczyna skakać co chwilę.Jest tak tylko kiedy jadę w miarę szybko i pedałuję mocno.Co może być przyczyną?
nevermind Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Ile przejechałeś na starym łańcuchu? Pozdrawiam
marpok Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Lancuch jest nowy, wiec musi sie ulozyc pod kasete, moze to potrwac nawet 100km. Pedaluj dalej, a bedzie dobrze . A tak z ciekawosci jeszcze, kaseta jaki przebieg?
buryzenek96 Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Napisano 2 Czerwca 2012 Na tym nowym łańcuchu mam już jakieś 400-500km.Kaseta tak samo jak stary łańcuch.
marpok Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 No to masz problem skoro jeszcze sie nie ulozyl, wg mnie zajechales te koronki kasety na ktorych najczesciej jezdzisz. Sa serwisy, ktore robia szlif, zanies powinno pomoc bo 2kkm to nie jest duzo na kasete. Pewnie jezdzisz silowo stad problem IMHO.
Mod Team Puklus Napisano 2 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 2 Czerwca 2012 Szlif pewnie będzie połową ceny nowej HG50, mysle ze załozyć stary łańcuch zajechać do konca i kupić do nowego kasetę jeżeli nie przestanie skakać. Jak za długo bedzies zjeździć na tym "nowym" łańcuchu moze sie okazać ze na nowej kasecie tez bedzie problem.
Grand231 Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Dla mnie jeżeli kaseta jest już dość mocno zużyta nie ma sensu zakładanie nowego łańcucha. Jeżeli kupujesz nowy łańcuch to i nową kasetę - co gwarantuje najlepszą pracę napędu. Oczywiście nowy łańcuch po 100 km może się ułożyć do starej kasety niezbyt zużytej ale przy mocnym zużyciu kasety po prostu szkoda nowego łańcucha.
buryzenek96 Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Napisano 3 Czerwca 2012 Jaka kaseta będzię najlepsza do łańcucha shimano deore HG53?Może nie najlepsza,po prostu żeby w miarę działało i nie było zbyt drogie... I jak ocenić czy mam zużytą kasetę?
Mod Team Puklus Napisano 3 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 3 Czerwca 2012 Można by rzec kultowa nie wiesz co kupić kup HG 50
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.