goscniedzielny Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Witam, dzisiaj jadąc do pracy zauważyłem dziwne przeskakiwanie pedału. Po odkręceniu okazało się że zerwałem gwint w korbie. Rower nowy dopiero kupiony Schwinn Searcher Sport model 2010. na razie przykręciłem korbę z powrotem ale już zaczęłem rozglądać się za czymś mocniejszym. Specyfikacja SR Suntour XCT V2 48/38/28t Tarcze wykonane z wytrzymałej stali. Ramiona wykonane z lekkiego stopu aluminium. Przystosowany pod oś 118 mm. Linia łańcucha 48 mm. Mocowany do suportu za pomocą klucza imbusowego 8 mm. Średnica BCD 106 mm. Kompatybilny z napędami ośmiorzędowymi. Bardzo proszę o pomoc w doborze mechanizmu korbowego w rozsądnej cenie 80-150zł o dobrym współczynniku jakości do ceny, który będzie pasował do mojego roweru.
Mod Team safian Napisano 30 Maja 2012 Mod Team Napisano 30 Maja 2012 Shimano pod Octalinka wydaje się bardzo dobrą opcją: http://allegro.pl/shimano-deore-fc-m442-44-32-22-wklad-octalink-9sp-i2356950901.html Z tym, że ta akurat ma mniejsze zębatki, jeżeli Ci zalezy na większych to poszukaj tego modelu z większymi
rzezniol Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Ale chwila chwila piszesz : "zerwałem gwint w korbie" ... "założyłem korbe" Jedyny gwint w tej korbie ktory mozna zerwac co da luzy to gwint osi pedałów. Nie masz tak czasem zerwanego gwintu na suporcie ? Korba to lewe ramie + prawe z zebatkami ... Suport to oś z łozyskowaniem i w tym modelu nie tworzy to zestawu handlowego. Pozdro TapaTalk'nięte z Andka
goscniedzielny Napisano 31 Maja 2012 Autor Napisano 31 Maja 2012 Shimano pod Octalinka wydaje się bardzo dobrą opcją: Allegro Z tym, że ta akurat ma mniejsze zębatki, jeżeli Ci zalezy na większych to poszukaj tego modelu z większymi Dzięki za linka, naprawdę bardzo dobra cena, ale wolałbym właśnie z większymi zębatkami 48/38/28 czy 48/36/26, w kolorze srebrnym i długość 175mm. A to w wypadku allegro już koszt z przesyłka ponad 300zł... a to z koleji 1/4 wartości roweru... Zastanawiam się zatem czy lepiej pozostać przy tej co była w rowerze SR Suntour XCT V2 48/38/28t- z przesyłką 80zł - i zostanie mi lewa na zapas, ale ze względu na słabą jakość może to być rozwiązanie krótkotrwałe... czy wymienić na trochę droższą SR SUNTOUR XCT V3 T318 48/38/28 - nie wiem czy nie trzeba będzie wymienić też suportu? a jakość pewnie niewiele lepsza, jak nie taka sama... czy może zastosować sprawdzoną Alivio FC-M411 48/38/28 - tu na pewno dojdzie koszt suporu razem około 160zł czy może coś ze średniej półki SR SUNTOUR- XCR T428FX - 200zł - oś zintegrowana, super wygląd, jakość??????? wielka niewiadoma, nie znalazłem żadnych opini ani testów... Hmmm.... pomóżcie zdecydować, sprawa pilna- pogoda ładna, a rower stoi...
Fenthin Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 1. W przypadku gwintu zerwanego w suporcie, wymień suport. 2. W przypadku gwitnu zerwanego w mocowaniu pedałów, pomyśl o tulejce naprawczej. Po co od razu kupować całą nową korbę, jeśli można to naprawić za kilkadziesiąt złotych?
goscniedzielny Napisano 31 Maja 2012 Autor Napisano 31 Maja 2012 1. W przypadku gwintu zerwanego w suporcie, wymień suport. 2. W przypadku gwitnu zerwanego w mocowaniu pedałów, pomyśl o tulejce naprawczej. Po co od razu kupować całą nową korbę, jeśli można to naprawić za kilkadziesiąt złotych? po co wydawać kilkadziesiąt złotych na tulejkę jak nowy mechanizm korbowy kosztuje kilkadziesiąt złotych dokładnie 69,00zł zerwany jest gwint w korbie do mocowania pedału, źle się wyraziłem, korby nie założyłem tylko pedał, ale to historia bo podczas powrotu do domu otwór w korbie tak się już wyrobił że pedał się nie trzyma- z jakiegoś szajsaluminium pewnie zrobiona...
Fenthin Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Co kto lubi, ja wolałbym mieć te 50zł w kieszeni i wykorzystać tulejkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.