n53sn Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Earth był testowany, bodaj w Bikeboard. U mnie skreśla go mocowanie dampera, praktycznie wykluczające możliwość włączenia/wyłączenia platformy podczas jazdy. W budżecie zmieści się też pewnie jakiś Cube AMS, być może na 29. Sugeruję pobiegać po sklepach i poprzymierzać, a gdzie dadzą - pojeździć. Z tego co wiem on ma manetkę na kierownicy do dampera???
Sol Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Jeżeli tak to ok. Tylko sprawdź jak jeździ, bo to jest w sumie najważniejsze.
n53sn Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Niestety w mojej miejscowości nie mam takiej możliwości. Czy ktoś z forumowiczów ma ten rower bądź jeżdził na nim to prosze o komentarz na temat Kross-a Earth 2.0???
n53sn Napisano 16 Sierpnia 2012 Napisano 16 Sierpnia 2012 To jak Panowie brać ten rower za 7000zł czy nie???Jeśli go dzisiaj zamówią to na sobotę będzie:)
n53sn Napisano 16 Sierpnia 2012 Napisano 16 Sierpnia 2012 tak Kross-a Earth 2.0. Proszę o szybką odpowiedź bo muszę wpłacić szybko zaliczkę żeby na sobotę był???
Rulez Napisano 16 Sierpnia 2012 Napisano 16 Sierpnia 2012 Earth 2.0 powinien być jak najbardziej OK. porządny sprzęt XC.
n53sn Napisano 16 Sierpnia 2012 Napisano 16 Sierpnia 2012 Earth 2.0 powinien być jak najbardziej OK. porządny sprzęt XC. Dzięki za odpowiedź Emeryt:) a co inni sądzą??? Czy kupię lepszy rower, z lepszym osprzętem niż ten Kross w cenie 7000zł. Jeśli tak to proszę o przykłady
Peterp079 Napisano 17 Sierpnia 2012 Napisano 17 Sierpnia 2012 Emeryt ... Dobre Osprzęt to nie najwazniejsza rzecz w rowerze. Przede wszystkim trzeba patrzeć na ramę, zawieszenie. A tak na marginesie to bez przymiarki trochę ryzyko kupować rower...
gilgamesz Napisano 17 Sierpnia 2012 Napisano 17 Sierpnia 2012 Dzięki za odpowiedź Emeryt:) a co inni sądzą??? Czy kupię lepszy rower, z lepszym osprzętem niż ten Kross w cenie 7000zł. Jeśli tak to proszę o przykłady Jak możesz kupić tego Earth'a 2.0 za 7000 to raczej warto. Chociaz w rowerach typu full najwazniejsza sprawą jest zawieszenie i jego praca. Te w krossie to jakieś nowe rozwiazanie. Nie do końca jeszcze sprawdzone. Nie wiadomo jak bedzie się sprawować i czy nie wyjdą jakieś wady. Osprzet w krossie jest naprawdę fajny i za to duzy plus. Ale ja bym stawiał jednak na pewne i sprawdzone zawieszenie. Dlatego za 10000 PLn proponował bym jednak Gianta Anthem X1. Ma z tyłu Foxa RP2, z mozliwościa blokady i naprawdę fajna kulturą pracy. Polecam to zawieszenie(sam jeżdzę na Anthemie tylko model X2)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.