najtro Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 Siema. Potrzebuję w miarę dobrego i wytrzymałego suportu o wymiarach Cartridge VP-BC73. Nie mogę znaleźć wymiarów :/ ten suport zaczął padać 5 lat temu po 2 miesiącach użytkowania nowego roweru i docieram go do dziś, ale coś tam sobie klekocze i pora z tym zrobić. Btw. potrzeba tam do środka jeszcze coś prócz suportu ? Nie mam jeszcze tej nakładki z lewej strony przy supporcie i widać gwint
lyndowss Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 Nie mam jeszcze tej nakładki z lewej strony przy supporcie i widać gwint Jak to widać gwint? Gwint ramy? Jeździsz z czymś takim 5 lat? Zrób zdjęcie i pokaż jak to wygląda. Chyba brakuje Ci tego elementu z lewej a stukanie by ustąpiło. Gdzie kupiłeś rower i dlaczego nie zająłeś się tym od razu? http://www.koral.bielsko.pl/obrazek.php?id=35128&w=240&h=240&mode=fit&color=ffffff
Mod Team Puklus Napisano 10 Maja 2012 Mod Team Napisano 10 Maja 2012 No mozna jeździć bez tego pierścienia, czemu nie tylko nie zawsze suport i rama to wytrzymają Ściąg ramiona korby ( i tak to będziesz musiał zrobić do wymiany) zmierz długość osi suportu i szerokość mufy. TO w zasadzie 2 parametry jakie ci są potrzebne z czego z tym pierwszym na 99% już dostaniesz to czego szukasz. a najlepiej wykres suport i idź z nim do sklepu
najtro Napisano 10 Maja 2012 Autor Napisano 10 Maja 2012 No masakra jeżdżę tak od początku taki był ze mnie znawca jak z koziej dupy trąbka i tak jeździłem, bo w miarę nic się nie psuło, ale teraz zabieram się na poważnie za dbanie o rowerek teraz muszę na parę godzin pojechać na słowację, a jak wrócę to wrzucę tę fotę
lyndowss Napisano 10 Maja 2012 Napisano 10 Maja 2012 Tylko zastawiające jest dlaczego tego tam nie ma. Kupiłeś nowy czy używany rower? Może oddałeś go do serwisu wtedy i Ci tego nie zamontowali? Jak to było? No i wrzuć zdjęcie. Być może nie będziesz musiał wymieniać suportu. Jestem ciekaw w jakim stanie jest gwint jeżeli jeździłeś bez tego pierścienia.
najtro Napisano 10 Maja 2012 Autor Napisano 10 Maja 2012 Rower był nowy. Makalu Caiman za 1400,- Rama ok, kierownica i hamulce, a reszta dziadostwo. Dziś bym już tego nie kupił, ale wtedy nie miałem wiedzy na ten temat, ani nie siedziałem tyle na kompie, żeby być uświadomionym, że istnieje coś takiego jak forum rowerowe Tego pierścienia nie było od początku i rower chodził 'niby' normalnie. Pamiętam, ze 2 lata temu jak coś zrechotało w supporcie i zaczął trzeszczeć. Po jakimś czasie przestało trzeszczeć i jeżdżę do teraz, ale jak ciągnę mocno pod górę na lekkim biegu, to słyszę jak tam w środku sobie dygocze (pewnie śruty będą się robiły kwadratowe, ale o dziwo jeszcze nawet lekko chodzi). Na razie informuję, że będę na nowo chciał omówić kilka kwestii razem z tą, ale to dopiero po 27 maja, bo teraz będę 2 tygodnie na wyjeździe w pracy i prawdopodobnie nie będę miał dostępu do internetu. Jeśli się pojawię, to napiszę w temacie. Dzięki za pomoc i pozdrawiam. Do następnego !
najtro Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Napisano 25 Czerwca 2012 Ponawiam prośbę. Szukam suportu 122.5 mm. Patrzę na allegro, ale sa jakieś taniochy podobne do tego co mam. Idzie coś znaleźć w tym rozmiarze ?
M333 Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Ceną zbytnio się nie sugeruj. Kinexy, neco czy futra w cenie ~30zł przy poprawnym montażu powinny wytrzymać nawet 10tys km. Piszę to z własnego doświadczenia. Długość osi nie musi być identyczna. Drobne wahania (+/- 2mm) są dopuszczalne.
radiusbo Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Podlacze sie do watku, bo temat pasuje do mojego problemu. Potrzebuje kupic suport typu wloskiego: - szerokosc mufy 70 mm - dlugosc osi 127,5 mm - gwint 36 mm (chyba, bo zmierzylem i wychodzi dokladnie 35,8 mm - byc moze to blad pomiaru) Nie moge znalezc nigdzie takiego. Moze ktos zna jakis sklep internetowy gdzie moglbym taki kupic? Bede wdzieczny za kazda pomoc.
M333 Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Sprawdź tutaj Jest to link do zakończonych aukcji. Większość to oferty sklepów rowerowych, poproś o ponowne wystawienie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.