pele7384 Napisano 8 Maja 2012 Autor Napisano 8 Maja 2012 krism4a1 więc jaka jest twoja opinia na temat ostatnio wstawionych przeze mnie tutaj rowerów, według cb cube aim disc wcale nie jest taki zły jak rozumiem ?? Im dłużej w tym siedzę tym mi ciężej, czytam też inne fora, inne wątki i niektórym tego cuba polecają, niektórym odradzają. Będę zadowolony z każdego roweru spośród podanych, ponieważ uwzględniam to z czego się przesiadam... I nie kłóćcie się między sobą jeśli łaska tylko spróbujcie mi pomóc, bo decyzja jest naprawdę trudna.
krism4a1 Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 Nikt się nie kłóci... to jest forum, tu z natury rzeczy się wymienia poglądy, a że czasem ostrzej... CUBE tak naprawdę jest taki jak inne... naprawdę, obojetnie co z tych kupisz, i tak po jakimś czasie połowe części / osprzętu przwymienisz. Część z potrzeby zużycia, część żeby dopasować rower do oczekiwań. NIE kupisz od razu cacka z którym będziesz spał, tak nie ma nawet z żoną...
pele7384 Napisano 8 Maja 2012 Autor Napisano 8 Maja 2012 Ok, rozumiem do czego jest forum tylko wolę zapobiec niepotrzebnej "ostrości" W sumie to chyba nawet dobrze prawisz więc teraz już decyzja należy do mnie. Jeszcze tylko pytanko, czy do mojego wzrostu odpowiednia będzie rama 20' w przypadku cuba aim disc ??
krism4a1 Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 Jeszcze tylko pytanko, czy do mojego wzrostu odpowiednia będzie rama 20' w przypadku cuba aim disc ?? Najlepiej zapytaj sprzedawcę.
pele7384 Napisano 9 Maja 2012 Autor Napisano 9 Maja 2012 Ja mam dokładnie 178cm, długość nogi mierząc od krocza 77cm. Sprzedawca powiedział, że 20' jest dla osób od 180cm, ja jednak chyba zdecyduje się na tą 20', bo do 180cm mogę urosnąć, dużo więcej nie podskoczę, bo moja mama jest niska, a tata ma trochę ponad 180cm. Jest sens ładować się w 20' czy brać 18 ? Mam raczej taką budowę, że moje nogi są długie... więc tym bardziej chyba powinienem brać 20', co o tym myślicie ?
pele7384 Napisano 15 Maja 2012 Autor Napisano 15 Maja 2012 Rower dziś będzie wysłany, opiszę wrażenia po pierwszej wyprawie.
pele7384 Napisano 17 Maja 2012 Autor Napisano 17 Maja 2012 Ok, właśnie wróciłem i chcę jechać znów !! Rower jest niesamowity jak dla mnie i mojego znajomego pod każdym względem... Nigdy w życiu nie siedziałem na rowerze tej klasy, choć dla was może to być marna klasa. Po przesiadce z marketowego szajsu mam wrażenie, że rower jedzie sam... miałem zmieniać opony, nie zrobię tego, bo na tych jeździ mi się tak łatwo, że mi starczy, a w terenie będą sporo lepsze niż jakieś szosówki. Nie wiem czy niespełna 14kg to dużo, ale jak dla mnie rower jest jak piórko. Ani troszkę nie żałuję dopłaty do hamulców, może są to niskiej klasy hydrauliczne tarczówki ale rozpędzony rower potrafią zatrzymać tak szybko, że nie mogę się nadziwić. Amortyzator bombowy. Poprzedni wielki ciężki, który wyglądał jak "w motorze" już dawno przestał się wciskać, a ogólnie od nowości strzelał jak sprężyny, jak się było młodym to takie rowery były "ładne". Muszę tylko podregulować przedni hamulec, bo leciutko ociera o tarczę, problem w tym, że nie mogę nigdzie znaleźć informacji jak to zrobić, a nie chce przypadkiem wypuścić płynu.
Classified Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Co żeś kupił za bestyję? Co tam za heble siedzą? Napisz to pomogiemy.
pele7384 Napisano 19 Maja 2012 Autor Napisano 19 Maja 2012 Już wyregulowany, wczoraj byłem w terenie i dziś też jadę, jazda kapitalna... koledzy mają marketowce to nawet nie ma mowy aby mieli jakiekolwiek szanse czy to na prostej czy w lesie, rower jest kapitalny. W sumie to nie wiem co więcej pisać, wszystkim dziękuje za pomoc w wyborze i poproszę o zamknięcie wątku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.