Kamra97 Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 Heloo. Mam pewien problem. Wymieniałem koła hamulce i cały napęd oprócz korby. Kiedy jadę to łańcuch zacina się, jakby chciał jeszcze raz owinąć się na zębatki korby, wtedy muszę obrucić raz do tyłu i dalej jechać. Czy można to jakoś zlikwidować podpiłować zęby czy coś> Nie mam za bardzo funduszy aby kupić nową korbę dlatego pytam. Krobę wyczyściłem i dalej to samo. Łańcuch jest nowy dobrze dopasowany i kaseta 8 biegów. ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
mekp Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 Witam. Z tego co wysłałeś korba nie wygląda na jakąś zmarakrowaną ale może jakiś konkretny ząb jest zniszczony i nowy łańcuch (nie wyciągnięty) od tego się zacina. Spróbuj chwile pojeździć może łańcuch złapie trochę luzu i ułoży się na korbie. Ew. możesz zmienić tylko jedną zębatkę ale nie wiem jaka masz korbę i czy gra jest warta świeczki. Na przyszłość polecam zmianę napędu w całości a nie na raty. pozdrawiam xMekpx
rzezniol Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 Cały naped bez korby ... zmieniałeś liczbę przełożeń ?? Pozdro
Wazaa Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 Wygląda mi to na złe ustawienie korby, względem tylnej zębatki. Zwróć uwagę, na jakim trybie korba przytrzymuje łańcuch, ustaw tak i patrząc od tyłu, sprawdź, czy w tej konfiguracji, łańcuch idzie prosto i nie klinuje na korbie. Mogłaby być to również wina starego, upapranego i nienaoliwionego łańcucha, ale jeśli założyłeś nowy, to z reguły jest on dobrze nasmarowany.
Kamra97 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Napisano 24 Kwietnia 2012 Kurde chyba poleci nowa korba ;/ bo jednak ta jest trochę przytępiona. Jeździłem już dziś no i dalej tak jest. No nic trudno. Lepiej mieć wszystko nowe a nie coś kombinować Pozdro i dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.