Siwa Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 Mam niestety manetki tego typu : http://www.pasaz.v10.pl/img/zdjecia/p/c8/c3/c8c327f3b1e1232df89d02ee8b1c6156.jpg i postanowiłam je zmienić. Są przymocowane do kierownicy na malutki imbusik. Lewa zeszła tak łatwo jak powinna, a prawa nie. Myślałam, że mi się klucz zatarł, poleciałam jak głupia kupić nowy, a okazało się, ze jednak śruba Torxem nie da rady odkręcić, bo próbowałam. Zaś przypiłować dłutem też się nie da, bo ta śrubka jest bardzo malutka. Ma ktoś jakieś wskazówki/ wie z własnego doświadczenia jak się jej pozbyć/odkręcić w miarę nieinwazyjnym dla kierownicy sposobem? Bo manetkę można rozwalić i tak do kosza idzie.
Grabek114 Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 Ja proponuję nabić następny rozmiar imbusa w gniazdo śrubki. Powinno dać radę. A jeśli nie... Hmm... Młoteczek i do przodu
seebcioo Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 fajnie jakbyś zrobiła zdjęcie tej śruby, ale tak ogólnie opcje są takie: - nawiercasz po tem obroty wsteczne - " dłubiesz " czymś jednym słowem powoli wykręcasz ale ogólnie to fajnie jakbyś pojeździła na tym troszkę - wtedy fizyka powinna zrobić to za cb. - ja bynajmniej mam tak jak urwę śruby w piaście
mekp Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Witam. Możesz spróbować brzeszczotem zrobić gniazdo pod płaski śrubokręt (ja tak sciągałem MRXy) Ew młotek i jazda... Manetka będzie w 90% plastikowa więc... rozpadnie się... pozdrawiam xMekpx
Siwa Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Napisano 26 Kwietnia 2012 i tak też zrobiłam. młotkiem poszalałam, aż wszystko odpadło i kombinerkami odkręciłam śrubę. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.