Skocz do zawartości

[stery]Czy można usunąć tę podkładkę?

capt66

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chciałbym trochę obniżyć mostek bo wydaje mi się że jest za wysoko, mogę zdemontować element oznaczony na zdjęciu (nie podkładki, podkładki już wyżuciłem) czy to jest część składowa sterów i będę musiał je wymieniać jeżli będę chciał się tego pozbyć.

2lse5ba.jpg

Napisano

jak odkręcisz mostek, to możesz to zdjąć założyć mostek i wtedy wypadałoby to założy, bo inaczej będziesz miał za długą rurę i tego nie skręcisz wszystkiego do kupy

Napisano

Nie tego nie możesz wywalić. Jak chcesz obnizyć kioerownice to możesz przenieśc podkładki nad mostek, ale podobno już je wywaliłeś. W takim układzie możesz jeszcze odwrócić mostek, w ten sposób zrobisz ujemny kąt i kiera pójdzie mocno w dół.

Napisano

Jutro to rozmontuje i sprawdze, podkladki mam nad mostkiem i to tez tam przeloze jesli pozycja mi bedzie odpowiadala podjade do jakiegos serwisu rowerowego to mi obetna. dzieki wszystkim za pomoc.

Napisano

"To" możesz wywalić; pod spodem jest pierścień centrujący który wystaje z reguły ponad łożysko, mostek oprze się na nim; rozwiązanie może jednak być średnio stabilne a poza tym rozszczelnisz stery.

Możesz też udać się do sklepów rowerowych i zapytać się czy nie mają niższej pokrywy sterów, często serwisy majądużo części pozostałych po róznych naprawach, może ci dadzą albo sprzedadzą tanio.

To stery które są oferowane z pokrywami różnej wysokości, może gdzieś dorwiesz nawet niską z takich konkretnie.

Napisano

Czyli lepiej wywalic te stery i wlozyc nowe bez "tego" nawet nie znam nazwy tego komponentu. na kasie mi nie zalezy liczy sie tylko wygoda.

• Mod Team
Napisano

Albo wymień całe stery na nowe, albo poszukaj FSA Orbit z niską podkładką (są takie), albo samej tej podkładki.

Niestety pod spodem jest ona wyprofilowana, żeby dobrze dociskać stery, do tego ma pseudouszczelnienie.

Napisano

Przede wszystkim to nie napisałeś czy odwróciłeś mostek skosem w dół czy nie, a to najprostsza metoda obniżenia kokpitu. Tego elementu,który zaznaczyłeś jednak nie można wywalić moim i nie tylko mom zdaniem. Rozkłada on równomiernie naprężenia na łożysko górne i uszczelnia całość. Można go wywalić ale ze świadomościa konsekwencji wynikających z jego braku.

Napisano

Nie odwrocilem ale sadze ze gieta kierownica z odwroconym mostkiem moze dziwnie wygladac.

Odwróć sam mostek a kierownice nie :) Ubawiles mnie ... :) A sry teraz przemyslalem co napisaleś. Nie nie bedzie dziwnie wyglądać, na pewno lepiej niż bez tego co chciałeś wywalic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...