zajon Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam, nie mogłem znaleźć tego tematu wcześniej, chodzi mi o: mam starą ramę i był w niej zamontowany widelec o średnicy 24 mm, dostalem od znajomego amortyzator z rura 1 1/8 cala widelec był na gorze gwintowany i dokręcony nad rama nakrętką natomiast amortyzator jest cały gładki czy jest jakaś mozliwość zamontowania tego amortyzatora w starej ramie jeżeli mieści sie i mam około 1-2mm luzu ? poszukałem jeszcze w necie i prawdopodobnie mam stery nabijane 1 cal na widelec ze sztyca 1 calowa i chce zamontować amorka z 1 i 1/8 cala czy sa jakies stery odpowiednie do tego które zmieszcza się w główkę ramy i czy te głowki maja ta sama średnice otworu ?
mekp Napisano 16 Kwietnia 2012 Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam. Z tego co rozumiem masz amor pod 1 i 1/8 a ramę 1. Odpowiedź jest prosta... nie da się. Przykro mi. pozdrawiam xMekpx
Airsofter Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Co się nie da, jak się da http://www.forumrowerowe.org/topic/100443-amortyzator-przejscie-z-rury-sterowej-1-na-1-18/
rzezniol Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Nie da sie w sensie ide do sklepu kupuje co trzeba i montuje ... Tylko czasem warto zadać sobie pytanie po co ;-) Co to za amortyzator (marka, model, skok) co to za rama... Żeby się nie okazało że jak po tych wszystkich kombinacjach w końcu amorek będzie siedział w ramie to geometria się tak zmieni że jazda na tym rowerze przestanie być przyjemna. Pozdro TapaTalk'nięte z Andka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.