hehe12 Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 Jak dobrać odpowiednią długość pancerzy? Ma to w ogóle jakieś znaczenie czy nic się nie stanie jak pancerz będzie za krótki lub za długi?
rzezniol Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 Długość pancerza wychodząca z klamek i manetek musi byc tak dobrana żeby nie ograniczały skrętu, i nie były zbyt mocno naciągniete przy maksymalnym skręcie kierownicy, pamiętaj że w sytuacji awaryjnej - gleba - kierownica potrafi się obrócic nawet o 180 stopni i wiecej . Reszta to tak zeby zbytnio nie odstawała od roweru i żeby zapewniała gadki przelot linki. Za dłygie linki wygladają komicznie i mogą zahaczac o przeszkody (gałęzie w lesie) Poogladaj fotki rowerów w garażu (np. moich ;-D ) to wyrobisz sobie zdanie jak to powinno wygladać. Pozdro
mekp Napisano 16 Kwietnia 2012 Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam. Pomysł z oglądaniem rowerów dobry. Ja dodam tyle że im krótszy pancerz tym wszystko będzie bardziej precyzyjne. A klamka hamulca twardsza. Jedyne co polecam to (jeśli się da) zastosowanie pełnego pancerza do tylnego hamulca. Znaczenie bardziej trwałe będzie. Trzeba tylko pamiętać żeby dobrze zamontować przewód do ramy (sztywno). Ja używałem przelotek do hydraulików. pozdrawiam xMekpx
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.