Darmatt Napisano 12 Kwietnia 2012 Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam. Jeżdżę na obręczach ZTR Crest, oponach Rocket Ron (przód evo tubeless ready, tył performance) oraz tym mleczku z forum. W Święta byłem na trzydniowej wyprawie rowerowo-namiotowej. Opony na wszelki wypadek dopompowałem do 3 atm. W pierwszą noc przednie koło zabrałem do namiotu. Rano chciałem je założyć, patrzę i oczom nie wierzę. Opona tylnego koła z jednej strony całkowicie ściągnięta a rower i namiot totalnie zabryzgane mleczkiem. Myślałem, że to jakieś zwierzę nagryzło w nocy, ale nie, koło zwyczajnie się rozszczelniło. Temperatura w nocy spadła do -2C. Pozostało mi założyć dętkę. W trzecią noc nie chowałem już przedniego koła do namiotu a temperatura była jeszcze niższa niż pierwszej i przednie koło się nie rozszczelniło. Co mogło być przyczyną? Czy fakt, że tylna opona to rocket ron w wersji performance? Czy może sama temperatura? Ale -2C? Na logikę, nie powinno.... Nie sądzę, że to wina mleczka. Co o tym myślicie? Mateusz
Obes Napisano 12 Kwietnia 2012 Napisano 12 Kwietnia 2012 Tylna opona nie była tubeless ready jak rozumiem, więc nie ma rantu który osadza ją na obręczy. Widocznie na skutek zmian temperatury obręcz sie skurczyła i nastąpiło rozszczelnieni na styku opona - obręcz.. I dlatego właśnie nie polecam konwertować zwykłych opon jako bezdętkowe
pawelsystem Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 a pozatym ze zwykłym ro ro to nie pierwszy przypadek spadniecia 3 atm?? to chyba przegięcie.... ja też wole stosować opony TR
1415chris Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 Tu masz przygode z tymi oponami naszeko kolegi forumowego krzysiekmz (wiem ze pisal tez o tym na naszym forum, nie moglem znalezc). http://weightweenies.starbike.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=66503&hilit=rocket+ron+blow+up Rezultat duzo gorszy bo jak widac pogiely sie obrecze (nietanie ) I dlatego właśnie nie polecam konwertować zwykłych opon jako bezdętkowe Zdecydowana wiekszosc opon na ktorych jezdze juz od kilku lat byla z gatunku tych zwyklych. Nigdy nie mialem zadnych problemow z nimi. pawelsysem jest swiezy temat o oponach Race King i jak wynika z wypowiedzi niektorych osob, "dmuchaja tyle ile zaleca producent" 3.5bar!!! Niektorzy mijaja sie z sednem bezdetkowego rozwiazania, jazda na niskich cisnieniach: lepsza trakcja, przyczepnosc-efektywnosc, komfort.
pawelsystem Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 Niektorzy mijaja sie z sednem bezdetkowego rozwiazania, jazda na niskich cisnieniach: lepsza trakcja, przyczepnosc-efektywnosc, komfort. no to własnie to powyzej w tym sensie napisałem jak kiedyś fredy na aslfalt napompowałem ze 2,5 to bardzo twardo było....
Obes Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 1415chrisZdecydowana wiekszosc opon na ktorych jezdze juz od kilku lat byla z gatunku tych zwyklych. Nigdy nie mialem zadnych problemow z nimi. Za to inni mieli, nie raz zdarzyło się, że przy niskim ciśnieniu ściągnęło zwykłą oponę z obręczy
1415chris Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 Inni tzn. ile przypadkow...? Masa ludzi jezdzi i sciaga sie na taki rozwiazaniach. To o czym piszesz to jest znikomy procent.
Obes Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 Nie, to nie jest znikomy procent, zwłaszcza podczas górskich wypadów.
1415chris Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 Od lat jezdze na zwyklych zalanych oponach, czytam fora, a o takich przypadkach slyszalem-wyczytalem doslownie pare razy. Natomiast liczba mi znanych, rowniez z netu osob jakie uzywaly/ja podobnego rozwizazania jest przytlaczajaco wieksza. Moze ludzie sie nie przyznaja..?
Obes Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 Za to mi znana z praktyki liczba nie jest taka mała, ludzie porzucili zwykłe opony na rzecz tubeless ready.
EpicPoznan Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 Tak to jest jak się oszczędza 50gram na oponach Co do tych ztr race: one przy 3atm potrafią się pogiąć, ciekawe jakie miały ciśnienie
Darmatt Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Napisano 14 Kwietnia 2012 Tak to jest jak się oszczędza 50gram na oponach Co do tych ztr race: one przy 3atm potrafią się pogiąć, ciekawe jakie miały ciśnienie Hej, dzięki za odpowiedzi. Wychodzi na to, że muszę zmienić tę oponę ) Mam w zapasie Schwalbe NN TR, ale w na mój teren to opona wielce przesadzona ) Chris, zwykle jeżdżę na 1,5-2,0. Podpompowałem do 3, bo wycieczka była w zasadzie po płaskim, dużo asfaltu a poza tym T lubi gubić powietrze szybciej niż dętkowe. Pozdro
rzymo Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 Od lat jezdze na zwyklych zalanych oponach, czytam fora, a o takich przypadkach slyszalem-wyczytalem doslownie pare razy. (...). Moze ludzie sie nie przyznaja..? Ja się mogę przyznać (obręcze Mavic UST i ZTR). Miałem dwie awarie, ze zwykłymi zwijkami Schwalbe: Smart Sam 2.1 (Evo), Furious Fred 2.25" (RaceGuard) - niskie ciśnienie, zakręt, kamyki\kamienie w jednym przypadku, wystający korzeń w drugim. Nie wiem czy UST/TR by dalej siedziały na obręczy, ale faktem jest, że odkąd porzuciłem zwykłe wersje opon, to podobnych przygód już nie miałem. Parę dni temu stałem przed wyborem wersji opon do 29'', wziąłem ~60g cięższe tubeless-ready. Wolę spokój niż dodatkowe atrakcje
pawelsystem Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 Chris, zwykle jeżdżę na 1,5-2,0. Podpompowałem do 3, bo wycieczka była w zasadzie po płaskim, dużo asfaltu a poza tym T lubi gubić powietrze szybciej niż dętkowe. ja jakoś tego gubienia nie zauważyłem powiedziałbym ze w normie
Darmatt Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Napisano 16 Kwietnia 2012 ja jakoś tego gubienia nie zauważyłem powiedziałbym ze w normie Oba moje koła muszę dopompowywać raz na 3 dni. Z dętkami robiłem to duuużo rzadziej. pozdro
pomirot Napisano 16 Kwietnia 2012 Napisano 16 Kwietnia 2012 Za to mi znana z praktyki liczba nie jest taka mała, ludzie porzucili zwykłe opony na rzecz tubeless ready. Jak ktoś ma pecha to i palec d...pie złamie. Diabeł tkwi w szczególe. Ranty obręczy mają różne kształty podobnie jak stopki opon. Pisałem już kiedyś o przygodzie z Olympicami i oponami GEAXa - nie leżały i wystrzeliwały z obręczy. Jak opona ułoży się na obręczy i nie wystrzeli, to samo uszczelnienie jest kwestią mleka. Do opon TLR zazwyczaj wystarczy zalać 30-40 ml mleka tylko po to żeby uszczelniło na rancie i łatało przy małych przebiciach. Natomiast przy oponach zwykłych zwijanych potrzeba zalać więcej, żeby dodatkowo uszczelnić sitowate boki- do Race King RS 2,2 musiałem wlać 70ml i dopiero złapały (tylko przy Stan,s NoTubes). Może warto założyć wątek dotyczący kompatybilności opon z obręczami i mlekiem. Niestety dane producenta na ogół rozmijają się z prawdą (przykład GEAXa).
Darmatt Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Napisano 17 Kwietnia 2012 Pomirot, ciekawie piszesz, ale nie "może" tylko po prostu załóż ten wątek - sam chętnie poczytam o tych sprawach, bo o problemach z geaxami dowiedziałem się dopiero w Twoim poście.
pomirot Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 To nie takie hop siup Żeby później ogarnąć wszystkie zapiski, to powinno być jakoś usystematyzowane, a nie na zasadzie kolejnych postów. Nie znam możliwości "technicznych" Forum, ale wydaje mi się, że musi być jakaś tabela z listą obręczy i kolumny dla opon i innych detali typu mleko
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.