wadj3t Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Witam, stwierdziłem, że wymienię w swoim rowerze korbę, łańcuch i kasetę gdyż zaczyna szfankować. Nie jestem biegły w temacie więc chciałbym prosić o pomoc. Wstępnie wybrałem na allegro kilka pozycji, jednak nie wiem dokładnie czy będą do siebie pasowały. Oprócz tego naciskam na to, aby mój nowy łańcuch był koloru czerwonego 1) Korba 2) Kaseta 3) Łańcuch Czy taki zestaw mimo, że jest z różnych parafii pasuje do siebie? Proszę o ocenę i ewentualne inne propozycje. Chcę na to wydać około 300zł. Jeżdzę często i głównie po mieście, jednak mam nadzieję na parę dłuższych wypadów w ciągu wakacji.
Mod Team michuuu Napisano 8 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 8 Kwietnia 2012 Łańcuch jest z innej parafii ,za szeroki do tej kasety i korby. Do jakiego roweru chcesz to zakładać?
rzezniol Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Łańcuch do tej parafi nie pasuje wybitnie ... 1 rzedowy łańcuch nie bedzie prawidłowo wspolpracował z kasetą na 7 zębatek ... Przy napedzie z 7 zebatkami z tyłu jest kolejne pytanie ... Jestes na 100% przekonany że masz kasete a nie wolnoieg ? Pozdrawiam
lyndowss Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Łańcuch na pewno nie będzie, bo jest przeznaczony do jednorzędowych rowerów. Korba i kaseta tak. Dlaczego chcesz zmieniać napęd? Może wystarczy tylko wymienić kasetę i łańcuch.
Raffal72 Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 To nie ma prawa dobrze działać ponieważ kaseta jest 7-rzędowa a łańcuch 1-rzędowy. Wątpię że uda Ci się znaleźć 7-rzędowy czerwony łańcuch.Korbę z jakim mocowaniem masz obecnie ?
wadj3t Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Napisano 8 Kwietnia 2012 1) Rower jest firmy Uniteck, co nie wróży nic dobrego, ale nie mam warunków do wymiany całego roweru. 2) Faktycznie mam w tym momencie wolnobieg, a nie kasetę. Czy założenie kasety zmusza mnie do wymiany piasty lub innych częśc, czy może lepiej zostać przy wolnobiegu? 2) Korbę mam na kwadrat, czyli podobną jak wysłałem.
Raffal72 Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Jeśli nie jeździsz dużo to nie wiem czy jest sens przechodzić na kasetę. Ale jeśli byś chciał to musisz wymienić piastę.
wadj3t Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Napisano 8 Kwietnia 2012 Ok, wielkie dzięki w takim razie. Już wiem na czym to polega. Myślę, że sobie poradzę ;]
lyndowss Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 1) Może pokaż zdjęcia, bo tej marki google pluje tylko rowerami dla dzieci. 2) Tak, zmuszą Cię do wymiany przynajmniej samej piasty. Oczywiście rozwiązanie typu kaseta jest lepsze więc jeżeli można to się przechodzi. Jednak w Twoim rowerze z tego co mówisz nie warto.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.