Skocz do zawartości

[Rama]Poison chromat - wgniecenie

adams822

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Dzisiaj przyszedł do mnie nowy rower i od razu dokładnie przejrzałem go, czy wszystko się zgadza.

Nagle przy inspekcji zauważyłem lekkie wgniecenie w ramie, a dokładnie na główce ramy.

Nie wiem co mam z tym zrobić, czy to wogóle się będzie trzymało i jeździć, czy złożyć reklamację.

Tutaj fotki:

https://picasaweb.go...feat=directlink

Bardzo proszę o doradzenie.

pozdrawiam

Napisano

Albo to może być od lakieru, możliwe że pękł i tyle.

Pytam się, bo pierwszy raz się z tym spotykam, a nie chce potem mieć nieprzyjemności, że podczas użytkowania roweru stanie mi się krzywda.

Bardzo proszę o wasze opinie, czy już takie coś kiedyś widzieliście, co byście zrobili na moim miejscu, czy takie coś zagraża życiu ?

Napisano

ja bym przesłał /przekazał te fotki osobie która sprzedała rower, i najlepiej wymieniła, bo skoro płacę za nowy towar to wymagam żeby to był nowy towar i wolny od uszkodzeń ;-)

Napisano

A co tu jest do opiniowania? Nie podoba ci się to zwracasz i tyle. Przy zakupie przez internet masz do tego pełne prawo.

Zdjęcia są na tyle mylące, że równie dobrze może to być zaciek jak i uszkodzenie mechaniczne powstałe przy montażu sterów.

Napisano

Foty są słabe, za mało samego uszkodzenia, za dużo planu, ale z tego co widzę to rama była uderzona (lub uderzono nią) jeszcze przed malowaniem i powstało wgniecenie które zostało zamalowane.

Szkoda jedynie estetyczna, na trwałość ramy nie ma wpływu

Napisano

Zobaczymy co powiedzą. Jak będzie możliwość wymiany ramy na bez wadliwą to od razu wymieniam, a jak nie to będę kombinował, chyba że wgniecenie to lakier i nic się nie stanie podczas użytkowania. Zależy mi na bezpieczeństwie, by potem w terenie lub na maratonie się nie zabić i jeździć z 100% pewnością że ramie nic nie będzie.

Napisano

Popieram arroyo. Olać i jeździć. Więcej stresu będzie Cię kosztować wymiana niż to warte. Jeżeli reszta ramy wykonana jest poprawnie, nie ma to wpływu na bezpieczeństwo.

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...