adams822 Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam Dzisiaj przyszedł do mnie nowy rower i od razu dokładnie przejrzałem go, czy wszystko się zgadza. Nagle przy inspekcji zauważyłem lekkie wgniecenie w ramie, a dokładnie na główce ramy. Nie wiem co mam z tym zrobić, czy to wogóle się będzie trzymało i jeździć, czy złożyć reklamację. Tutaj fotki: https://picasaweb.go...feat=directlink Bardzo proszę o doradzenie. pozdrawiam
Mod Team safian Napisano 6 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2012 A to przypadkiem nie jest jedynie źle położony lakier, mi to na żadne pękniecie nie wygląda, jeżeli Ci zależy to odsyłaj - płacisz, wymagasz.
adams822 Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Napisano 6 Kwietnia 2012 Albo to może być od lakieru, możliwe że pękł i tyle. Pytam się, bo pierwszy raz się z tym spotykam, a nie chce potem mieć nieprzyjemności, że podczas użytkowania roweru stanie mi się krzywda. Bardzo proszę o wasze opinie, czy już takie coś kiedyś widzieliście, co byście zrobili na moim miejscu, czy takie coś zagraża życiu ?
Froop Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 ja bym przesłał /przekazał te fotki osobie która sprzedała rower, i najlepiej wymieniła, bo skoro płacę za nowy towar to wymagam żeby to był nowy towar i wolny od uszkodzeń ;-)
Schwefel Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 A co tu jest do opiniowania? Nie podoba ci się to zwracasz i tyle. Przy zakupie przez internet masz do tego pełne prawo. Zdjęcia są na tyle mylące, że równie dobrze może to być zaciek jak i uszkodzenie mechaniczne powstałe przy montażu sterów.
Obes Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Foty są słabe, za mało samego uszkodzenia, za dużo planu, ale z tego co widzę to rama była uderzona (lub uderzono nią) jeszcze przed malowaniem i powstało wgniecenie które zostało zamalowane. Szkoda jedynie estetyczna, na trwałość ramy nie ma wpływu
adams822 Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisałem do sklepu gdzie kupiłem rower, zobaczę jaka jest ich opinia. Dzięki za pomoc.
Obes Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Taki rower to chyba tylko w Bike Arena, Raczej drętwy sklep ...
adams822 Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Napisano 6 Kwietnia 2012 Czyli w Bike Arena zdarzają się takie rzeczy często ?
adams822 Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Napisano 6 Kwietnia 2012 Zobaczymy co powiedzą. Jak będzie możliwość wymiany ramy na bez wadliwą to od razu wymieniam, a jak nie to będę kombinował, chyba że wgniecenie to lakier i nic się nie stanie podczas użytkowania. Zależy mi na bezpieczeństwie, by potem w terenie lub na maratonie się nie zabić i jeździć z 100% pewnością że ramie nic nie będzie.
mklos1 Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Popieram arroyo. Olać i jeździć. Więcej stresu będzie Cię kosztować wymiana niż to warte. Jeżeli reszta ramy wykonana jest poprawnie, nie ma to wpływu na bezpieczeństwo.
Kysa275 Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Ja bym po negocjował ze sklepem, żeby zwrócili trochę kasy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.