Skocz do zawartości

[nogawki] wiosenno - letnie w cenie ok. 100zł MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam nogawki Silvini (około 70zł) i kolejny sezon świetnie się sprawują. Z innych firmy z pewnością Biemme (nie wiem czy nie ponad 100zł) będzie dobre, ewentualnie Accent'a też są całkiem przyzwoite (50zł).

Napisano

Trochę poza temat... Ale z ciekawości zerknąłem co ma teraz BCM w ofercie i jak widzę, to ma w fajnej cenie całe komplety ciuszków, poza spodenkami i koszulką, bluza jeszcze i chusta. Oby tylko nowa wkładka była lepsza od tej stosowanej jakiś czas temu.

Napisano

Właśnie chciałem zapytać czy mieliście doświadczenie z nogawkami nieocieplanymi z BCM

i czy jest kłopot z doborem rozmiaru bo wiadomo, że noga nodze nie równa?

Napisano

Nogawki raczej zawsze powinny dobrze leżeć, nawet jak będą ciut za luźne to podtrzymuje je nogawka spodenek. Gorzej sprawa wygląda z rękawkami, bo rękaw koszulki zwykle nie jest na tyle obcisły...

To tak ogółem, BCM jak większość producentów, nie podaje rozmiarówki rękawków i nogawek, a nie jest ona z pewnością odpowiednikiem ogólnej tabeli,która się tyczy pozostałych części garderoby.

Napisano

Ja mam nogawki ocieplane BCM Vezuvio, 177cm, 70 kg wagi wiec raczej szczupla budowa ciała i mam M-ki. Na początku chciałem wymienić na L, ale po prztestowaniu stwierdziłem, że leżą dobrze. Myślę jednak, że L-ki też byłby dobre. Generalnie polecam. Wziąłem wersję Vezuvio z uwagi na sciągacz sylikonowy, a nie z gumy żyłkowanej, ale nie ma to jednak znaczenia, bo nogawki i tak głównie trzymane są przez spodnie. Za to osblaski na łydkach są całkiem znośne;)

/ Może da to jakiś punkt odniesienia..

Napisano

Tabelka jest faktycznie, ale nie do końca bym się sugerował, przynajmniej jeżeli chodzi o górę. Na początku kupiłem bluzę M-kę (zgodnie z tabelką) i była duuużo za mała. Potem zamówiełm L-kę i XL-kę do przymiarki i dużo lepiej czuczłem się w większej. L też co prawda była dobra, ale tylko na bieliznę i nic już bym pod nią nie włożył.

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Odgrzebię trochę temat, ale myślę, że czas ku temu sprzyja.

Chodzi o nogawki. Jeden z Was zaproponował http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/nogawki_cienkie_czarne.html

Zakupiłem. Jakość wykonania i materiału bez zarzutu.

Jest jeden ale poważny minus. Brak suwaka na spodzie nogawki sprawia, że zakładanie i ściąganie nogawki przy wilgotnej od potu nodze to istna katorga.

Nie mówiąc już, że nie ma możliwości założenia/zdjęcia nogawki nie zdejmując buta. To sprawia, że podczas wycieczki rowerowej nogawki stają się mało praktyczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...