malheureux Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 Witam. Czy wszystkie pedały mtb pasują do wszystkich butów mtb? Jakbym kupiła pedały i bloki razem i do tego każde buty będą pasować?
malheureux Napisano 24 Marca 2012 Autor Napisano 24 Marca 2012 Dzięki za odpowiedzi Tak jeszcze małe pytanko: http://allegro.pl/nowe-rowerowe-szosowe-roz-40-i2225146817.html Czy te buty mają możliwość zamontowania bloków mtb i szosowych?
mrkura Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 Zanim napiszę jakieś bzdury na forum dociekam odpowiedzi [ google itp. ], chłopie toż to są buty szosowe...
malheureux Napisano 24 Marca 2012 Autor Napisano 24 Marca 2012 SzukałAm i niestety nic nie znalazłAm. WidziałAm podobne na allegro (było napisane, że pasują do szosy i mtb) tylko trochę miały te środkowe otwory inaczej ułożone i dlatego pytam.
Fenthin Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Dwie inne bajki, ale jak dla mnie zamocujesz tu oba typy bloków. Tu masz lepsze zdjęcie (choć buty inne): klik Te trzy otwory na planie trójkąta służą do mocowania bloków szosowych, te dwa zaokrąglone prostokąty do mocowania bloków MTB. Nawet w opisie butów zaznaczone jest, że są kompatybilne z SPD (MTB) i SPD-SL (szosa). A tu wyższy model butów, bez możliwości montażu bloków MTB: klik Różnica widoczna chyba na oko?
mrkura Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Ja chciałbym widzieć podejście po mokrej nawierzchni (trawa, błoto) w tych butach, to jest but typowo szosowy, z możliwością założenia bloków mtb. Ale do MTB się nie nadaje.
malheureux Napisano 25 Marca 2012 Autor Napisano 25 Marca 2012 Hmm no ja akurat mam rower mtb z oponkami 1.0 i jeżdżę tylko po asfalcie więc dla takich osób jak ja jest to dobre rozwiązanie. Tak, żey mieć pedały mtb, a nie zakładać szosowych. Dzięki za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.