Skocz do zawartości

[klocki do tarczy] hayes stroker ryde

Harmful

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Ułamała mi sie sprezynka (blaszka) przy klockach w wyzej wymienionym hamulcu. 1 klocek przez to ociera mi o tarcze. Nalezalo by kupic nowe klocki i miec nowa sprezynke. Co doradzicie? Nie ma zbytnio gdzie kupic klockow ze sprezynką. Moze kupic jakies gorsze klocki i wsadzic stare ale z nowa sprezynką? Tylko nie wiem czy sprezynka spasuje. Bardzo prosze o pomoc bo nie mam hamulca przez to ;/

Pozdrawiam.

Napisano

Ja tam w tych hamulcach nigdzie nie widziałem sprężynki przy klockach hamulcowych. Jest tylko śrubka mocująca klocki, a one w korpusie hamulca trzymają się na magnesikach które są częścią tłoczków.

Napisano

Ja jednak uparcie twierdze że w hamulcach hayes stroke ryde nie ma żadnych sprężynek. Przynajmniej w tym modelu co ja mam, chyba że w jakiś nowszych modelach wprowadzili, lub w wyższych modelach były.

Napisano

Nie rozbierałem ich zbyt wiele razy, ale dobrze pamiętam, że w moich (OEM Cube 2010) blaszka odbijająca klocki na 100% była ;)

Napisano

Dokładnie. Jest tam blaszka odbijająca. Czy jezeli zechciałbym dokupić nowy zacisk to klamka, przewod itp podpasowalyby do np zacisku shimano?

Napisano

Mam Acida 2010. Są w w nich H.Stroker Ryde. W zeszłym roku wypiekałem w nim klocki i taka sprężynowa blaszka jest na 100% Dokładnie taka jaką pokazuje kubek20

Napisano

W moich hamulcach są sprężynki, a rower jest z 2011r.

Powtarzam pytanie: Czy jezeli zechciałbym dokupić nowy zacisk to klamka, przewod itp podpasowalyby do np zacisku shimano?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...