Skocz do zawartości

[przerzutka przednia] Shimano M431 prowadzenie linki

bpjl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Zabrałem się dziś za zakładanie przedniej przerzutki Shimano FD-M431 i jakoś nie widzi mi się prowadzenie linki do niej. Konkretnie kawałek przykręcany bezpośrednio do przerzutki. jakos tak dziwnie odstaje od ramy. Zobaczcie sami:

aapUW8aB.jpg aayQRNPT.jpg

Zerknąłem w dokumentu Shimano (TUTAJ) i wygląda ze chyba tak ma być przykręcona. Czy to ma tak odstawać? Nie będzie to jakos przeszkadzało? Dodam że, choć jeszcze niewyregulowana, zdaje się pracować normalnie.

Napisano

Dla mnie jest ok. Masz strasznie wysoko wspawaną przelotkę, pewnie dlatego to tak wygląda. Choć nie podoba mi się trochę długość pancerza, który łączy przelotki na rurach górnej i podsiodłowej. Wrzuć fotkę z boku.

A, i następnym razem rób zdjęcia "kołami do dołu", czyli postaw rower normalnie.

Napisano

A, i następnym razem rób zdjęcia "kołami do dołu", czyli postaw rower normalnie.

Ok, zapamietam.

Teraz jednak jeszcze jedno odwrotne żeby tworzy lo całość z poprzednimi:

aajA93Fd.jpg

Napisano

Dobrze mi się wydawało, jest za długi. Powinien iść łagodnym łukiem prosto do kolejnej przelotki, u Ciebie w początkowym odcinku wygina się do góry.

Napisano

Dzięki za tą uwagę. Skrócę delikatnie a zaraz potem biorę się za resztę napędu :)

Dzięki serdeczne za pomoc

Napisano
Masz strasznie wysoko wspawaną przelotkę, pewnie dlatego to tak wygląda.

Normalnie ma wspawaną przelotkę. Nie może być niżej bo linka na wyższych przełożeniach by ocierała o przelotkę.

Też dodam, że należy skrócić długość pancerza i rób następnym razem zdjęcia tak jak rower stoi, bo trzeba się męczyć niepotrzebnie. ;)

Napisano

Jeeli chodzi o wysokość, przyznaję rację, jest normalnie. Patrzę przez pryzmat fulli, tam te przelotki często są niżej. I tu to, z czym się nie zgodzę. Mimo tego, że są niżej, wszystko normalnie działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...