Ziba998 Napisano 23 Lutego 2012 Napisano 23 Lutego 2012 Cześć, pod koniec wakacji zakupiłem rowerek Kross Sign Ds, ze względów na to, że jestem początkującym a on do nauki w swojej kategorii cenowej nadaje sie idealnie Od samego początku zastanawiałem się nad amorem, tak wiem nie jest on jakiś wygórowany ale kolega również ma tego krossa z seryjnym RST Launch i działa o wiele lepiej. Mój chodzi b. ciężko, a po pewnym czasie zauważyłem, że pokrętło na lewym goleniu przekręca się nieskończoną ilość razy choć powinno tylko kilkanaście, u kolegi działa normalnie. Pokrętło od tłumienia działa poprawnie. No i moje pytanie co z tym zrobić? Nie znam się za bardzo na amorkach ;/
lyndowss Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 Kupiłeś nowy czy używany rower? Jak nowy to na gwarancje. Jeżeli nic przy nim nie grzebałeś, a był używany już to znaczy, że poprzedni właściciel musiał coś zrobić.
Mod Team Puklus Napisano 24 Lutego 2012 Mod Team Napisano 24 Lutego 2012 Nie przejmuj sie w RST pokrętła były raczej dekoracyjnie, a jak chcesz zeby działał jak trzeba to go roskrec wyczyść, nasmaruj porządnie i bedzie jakis ... tydzien ok
Ziba998 Napisano 24 Lutego 2012 Autor Napisano 24 Lutego 2012 Rower mam oczywiście nowy nie lubie używek. Amor planuje wymienić ale w najbliższym czasie musi mi wystarczyć. Tylko denerwuje mnie, że innym ta regulacja działa a mi nie ;/ A więc oddać na gwarancje, czy sam coś pokombinować?
Airsofter Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 Nie przejmuj sie w RST pokrętła były raczej dekoracyjnie, a jak chcesz zeby działał jak trzeba to go roskrec wyczyść, nasmaruj porządnie i bedzie jakis ... tydzien ok Kolega jak Launcha zrobił to mu pod 40 kg pracował pięknie przez jakiś rok (dalej już wymienił na Duro FR) A jego sposobem było... przypadkowym rozwaleniem korka(Przynajmniej tak podejrzewamy że to przez ten korek ten amor zaczął chodzić w miarę normalnie ) A ten kolegi to był wersja 130mm. Co do autora- oddaj na gwarancję może coś pomoże
matkell Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 nie jestem pewien co do budowy RST ale kojarze, że lewa regulacja służyła za regulacje szeroko pojmowanej "twardości", w związku z tym, że jest to budżetowy widelec wnetrze jest wykonane ze średniej jakości materiałów i możliwe jest, że polamałeś delikatne elementy regulacji, dlatego kręci się w kółko. Pamietam, że w SR XCM miałem taką sytuacje a było to spowodowane peknięciem takiego pręcika w kształcie klucza imbusowego który kosztował 2,50zł, a wymiana jest banalna. Domaganie się gwarancji jest raczej mało opłacalne, owa regulacja jest nieskuteczna lub w ogóle nie efektywna po dłuzszym uzytkowaniu. A co do poprawy pracy: czyszczenie i smarowanie to dbanie o widelec którego wymaga kazdy, a w Twoim przypadku jest jeszcze jedna opcja, Launch ma plastikowe elastometry które można skracać, poprawia to płynność i zakres pracy a instrucja jak to zrobić była szeroko opisywana, pozdrawiam
Ziba998 Napisano 24 Lutego 2012 Autor Napisano 24 Lutego 2012 Kolega jak Launcha zrobił to mu pod 40 kg pracował pięknie przez jakiś rok (dalej już wymienił na Duro FR) A jego sposobem było... przypadkowym rozwaleniem korka(Przynajmniej tak podejrzewamy że to przez ten korek ten amor zaczął chodzić w miarę normalnie ) A ten kolegi to był wersja 130mm. Co do autora- oddaj na gwarancję może coś pomoże Ja również mam wersje 130mm, ale wole się nie bawić w ,,rozwalanie" korka Chyba jednak oddam na gwarancje, tylko nie wiem kiedy. Ale mam jeszcze jedno pytanie, czy po kupnie roweru trzeba po miesiącu oddać na przegląd, żeby mieć gwarancje dalej? <br />nie jestem pewien co do budowy RST ale kojarze, że lewa regulacja służyła za regulacje szeroko pojmowanej "twardości", w związku z tym, że jest to budżetowy widelec wnetrze jest wykonane ze średniej jakości materiałów i możliwe jest, że polamałeś delikatne elementy regulacji, dlatego kręci się w kółko. Pamietam, że w SR XCM miałem taką sytuacje a było to spowodowane peknięciem takiego pręcika w kształcie klucza imbusowego który kosztował 2,50zł, a wymiana jest banalna. Domaganie się gwarancji jest raczej mało opłacalne, owa regulacja jest nieskuteczna lub w ogóle nie efektywna po dłuzszym uzytkowaniu. A co do poprawy pracy: czyszczenie i smarowanie to dbanie o widelec którego wymaga kazdy, a w Twoim przypadku jest jeszcze jedna opcja, Launch ma plastikowe elastometry które można skracać, poprawia to płynność i zakres pracy a instrucja jak to zrobić była szeroko opisywana, pozdrawiam<br /> <br /><br /> Pisze nowy post, gdyż nie mam opcji edytuj. W sumie to masz racje, jednak chyba się wstrzymam z gwarancją skoro to taki duperel. No cóż, w każdym razie dzięki za pomoc, amor rozbiore, wyczyszcze, nasmaruje, i potraktuje brunoxem. Jak by nic nie dało, to może skróce części tak jak piszesz. Ja raczej elemtu żadnego nie połamałem, regulacja działała tak od nowości (możliwe uszkodzenie przy trasnporcie). A mógł byś mi jeszcze napisać jak rozebrać lewą cześć? Bo z prawą se poradziłęm. Pozdro</p>
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.