Przemek95 Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 wymienłem napęd( i inne elementy) na hg 40(łańcuch,kaseta) Posiadam do nich korbę sr suntour(rower używany, niestety nie znam jej przebiegu) taką;http://www.srsuntour-cycling.com/dstore/products/Chainwheels/3355/XCC/CW9-XCC-T102-PB.html i tutaj mam pytanie. W ostanim wierszu znalazłem info o kompatybilnościa z łańcuchami, nie ma tam wymienionej mojej grupy. Coś może się stać(przeskakiwać czy coś)?
gogollo Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Generalnie nie powinno być problemów. Mieszałem Shimano ze Sramem i obyło się bez problemów, więc i w tym przypadku wszystko powinno grać.. no chyba, że przebieg jest już naprawdę spory, ale to tylko przyspieszy nieco wymianę blatu..
moize Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 Nawet jeżeli nie będzie ci do końca pasować to możesz zawsze tymczasowo napiąć łańcuch jak najmocniej i nie powinien ci skakać ale nie polecam na dłuższą metę bo uszkodzisz sobie zęby (na zębatce oczywiście )
lyndowss Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 W ostanim wierszu znalazłem info o kompatybilnościa z łańcuchami, nie ma tam wymienionej mojej grupy. Coś może się stać(przeskakiwać czy coś)? To są tylko sugerowane. Poza tym takiej wielkiej różnicy w modelach nie ma, więc prawie to samo. Śmiało można montować o ile nie masz zbytnio zużytej korby.
Przemek95 Napisano 13 Lutego 2012 Autor Napisano 13 Lutego 2012 Właśnie nie wiem jak mocno jest zużyta korba, od czasu awari czyli od września jeżdzę na innym
lyndowss Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 Wrzuć zdjęcie to pomożemy, albo sam oceń jeżeli potrafisz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.