Skocz do zawartości

[łańcuch,korba] czy kompatybilne ze sobą?

Przemek95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wymienłem napęd( i inne elementy) na hg 40(łańcuch,kaseta) Posiadam do nich korbę sr suntour(rower używany, niestety nie znam jej przebiegu) taką;http://www.srsuntour-cycling.com/dstore/products/Chainwheels/3355/XCC/CW9-XCC-T102-PB.html

i tutaj mam pytanie. W ostanim wierszu znalazłem info o kompatybilnościa z łańcuchami, nie ma tam wymienionej mojej grupy. Coś może się stać(przeskakiwać czy coś)?

Napisano

Generalnie nie powinno być problemów. Mieszałem Shimano ze Sramem i obyło się bez problemów, więc i w tym przypadku wszystko powinno grać..

no chyba, że przebieg jest już naprawdę spory, ale to tylko przyspieszy nieco wymianę blatu.. ;)

Napisano

Nawet jeżeli nie będzie ci do końca pasować to możesz zawsze tymczasowo napiąć łańcuch jak najmocniej i nie powinien ci skakać ale nie polecam na dłuższą metę bo uszkodzisz sobie zęby (na zębatce oczywiście :))

Napisano
W ostanim wierszu znalazłem info o kompatybilnościa z łańcuchami, nie ma tam wymienionej mojej grupy. Coś może się stać(przeskakiwać czy coś)?

To są tylko sugerowane. Poza tym takiej wielkiej różnicy w modelach nie ma, więc prawie to samo. Śmiało można montować o ile nie masz zbytnio zużytej korby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...