Skocz do zawartości

[korba]8,9 rzędowa do kasety o mniejszej liczbie rzędów ?

kaczy93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Otóż tak jak w temacie, chodzi mi o to czy korba kompatybilna z takimi kasetami i lancuchami po np 9 rzędów podejdzie do kasety o mniejszej liczbie rzędów np 6. Chodzi mi o Suntour XCT V3 (48x38x28) - dokładnie nie wiem z jakimi jest kompatybilna bo nie mogłem znaleźć ale czy podejdzie do 6 rzędowego łańcucha i kasety ?

Napisano

Aha. Nie no bo właśnie mam starą kolarzówkę z 6 rzędową kasetą i zastanawiam się czy będzie pasowała ta korba. Dokładnie ta korba to Suntour XCT V3 308 (48x38x28) i nie wiem z jakimi łańcuchami itd jest kompatybilna.

To ona:

http://image.ceneo.pl/data/products/11610723/f-mechanizm-korbowy-xct-175-48-38-28z-os-kwadrat-118mm-bialy-z-oslona-24biegi-sr-suntour-cw10-xct-v2-t308-w-o-sr-suntour.jpg

Napisano

Łańcuch na 5/6/7/8 rzędowe kasety/wolnobiegi to jedno i to samo. Przy wymianie korby po za sama kompatybilnością trybów i łańcucha musisz także zwrócić uwagę czy będzie pasowało do Twojego starego suportu. Każda korba ma wymaganą długość ośki w suporcie.

• Mod Team
Napisano

Wszystko będzie grać, moja korba przeszłą przez jakis tam wolnobieg 7, teraz sobie pracuje z kasetą 9 i sobie chwali ;) Jedyne na co musisz zwrocic uwage to:

- suport na 99% będziesz misiałdokupić odpowiedni do korby.

- system, bo jak byś sie szarpną i kupił coś z dyna sys to jedynie razem z manetką.

- ewentualnie wielkość blatu choć to w zasadzie na nic nie wpływa znacząco.

Napisano

suport jeśli nie będzie pasował to tam i tak będę miał odpowiedni. Ale jeszcze co do tego dyna sys. Nie wiem czy w tej korbie jest coś takiego, czy to oznacza, że będę musiał wymieniać przerzutki i manetki, bo to stara kolarzówka z ręczną zmianą przełożeń pod ramą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.