ArosS95 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 witam mam problem z napędem a raczej jego brakiem. gdy wsiadam na rower i chce pedałować to pedałuje bez oporów , ale w miejscu tak jak do tyłu się pedałuje. i co mam teraz z tym zrobić. prosiłbym o szybką odpowiedź. z góry dzięki.
Mod Team Puklus Napisano 10 Lutego 2012 Mod Team Napisano 10 Lutego 2012 Zasyfiony będenek czy to bebenek piasty czy wolnobiegu. Rozebrać wyczyścić nasmarować tak zeby nie było problemów czyli z głową i złozć.
mklos1 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Na 90% poleciała piasta (jeżeli masz kasetę) lub wolnobieg. Chodzi o element nr 8 oraz nr 9. Albo coś się zapiekło albo uszkodziło. Trzeba rozebrać piastę (albo wolnobieg) i zobaczyć co się stało.
Mod Team Puklus Napisano 11 Lutego 2012 Mod Team Napisano 11 Lutego 2012 A łańcuch masz? To było piękne To teraz coś odemnie do uzupełnienia tematu. http://www.forumszosowe.org/viewtopic.php?t=9483
Bikemaster Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Ale ale.. to wcale nie musi być wolnobieg. Może kolega przecież mieć bebenek i kasetę. Czy tak czy tak pewnie pozlepiały się zapadki i nie chcą się zasprzęgać, ewentualnie coś w środku "zerwało się" ale do tego trzeba mieć solidnego kopa albo zniszczoną piastę (zryty do granic możliwości element nr 9 na powyższym rysunku). BTW, widzę, że mój temat z forum szosowego się przydaje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.