Skocz do zawartości

[siodło] Za twarde

Victuss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Byłem wczoraj na rowerze i udało mi się jakoś ustawić to siodło. Wcześniej uciskał mnie długi i wąski przód, jak zadarłem go minimalnie do góry to całkiem inaczej się siedzi, tak jak by miejsce siedzenia przesunęło się do tyłu i teraz bardziej siedzę tyłkiem na szerszej części. Na logikę wydawało się że trzeba by opuścić 'nos' żeby się nie wbijał. Jak ulice wyschną to zrobię jakąś dłuższą trasę bo na razie było tylko 15km, wszędzie ciapa i kałuże.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam

Podepnę się pod temat. Chcę wymienić siodełko w moim scott scale 70. Przejechalem jakies 500km na firmowym scotta i mam dosyć. Szukam czegoś do mniej więcej 200zł, dosyć lekkiego i co najważniejsze wygodnego. Moja waga to 85kg. Dużo dobrego slyszałem o Selle Italia c2 Gel Flow. Ktoś może użytkuje i może coś o nim powiedzieć? A może jakieś inne propozycje?

Napisano

1. Użytwałem siodła selle bassano fr, 500 gram, kanapa, wygodne.

2. Używalem specialized body geometry 2, prawie 400 gram, wygodne.

3. Używałem fizika alliante 270 gram, też wygodne.

4. Używam selle italia slk, 210 gram, również.

5. Używałem selle san marco aspide, full karbon, raz wygodne raz nie. 120 gram

6. Sellie italia xc gel flow, 170 gram, to samo.

7. Selle italia slr kit karbonio 130 gram, to samo.

8. Bontrager inform rxl, 190 gram, niewygodne. Teoretycznie powinno pasować idealnie, comfort guaranteed or money back, dobrane do anatomii, nic z tego.

Z tych wszystkich wygodnych najlepiej dogaduję się z fizikiem allante i selle italia slk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...