321 Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 Witam wszystkich! Chciałbym się dowiedzieć jaki rower jest najlepszy do skakania, szosy i jazdy na jednym kole. Interesują mnie w szczególności Giant STP 0 2008 i Duncon Pitbull. Znacie jeszcze jakieś dobre marki ? Zastanawiam się nad tym modelem : Oferta: Duncon Pitbull dc dh fr - Sprzedajemy.pl Co myślicie o tym rowerze ? Z góry dzięki : )
Kaszter Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 Myślę że byłby dobry do skakania bo do jazdy na jednym kole nadaje się prawie każdy oprócz typowej szosówki i jeszcze dobrze by było gdybyś napisał co masz na myśli piszą do ,,do szosy" czy będą to krótkie przejazdy typu dom-szkoła albo dom-skate park czy raczej dom-sąsiednie miasto i co rozumiesz przez ,,do skakania'' bo mi skakanie kojarzy się dwojako, bo może to być skakanie MTB i może to być skakanie na skate parku czyli tricki.
321 Napisano 11 Stycznia 2012 Autor Napisano 11 Stycznia 2012 Myślę że byłby dobry do skakania bo do jazdy na jednym kole nadaje się prawie każdy oprócz typowej szosówki i jeszcze dobrze by było gdybyś napisał co masz na myśli piszą do ,,do szosy" czy będą to krótkie przejazdy typu dom-szkoła albo dom-skate park czy raczej dom-sąsiednie miasto i co rozumiesz przez ,,do skakania'' bo mi skakanie kojarzy się dwojako, bo może to być skakanie MTB i może to być skakanie na skate parku czyli tricki. W sumie najbardziej mnie kręci jazda na jednym kole i częste wypady na skate park Chciałbym się jeszcze zapoznać z ciekawymi modelami przed kupnem.
Kaszter Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 A no właśnie i czy nie był by lepszy BMX który jest o wiele lżejszy choćby z powodu braku amortyzacji, o budowie ramy i innych podzespołów nie wspominając. Napisz jaki masz budżet, a postaram się znaleźć ci coś odpowiedniego. A jeśli wolisz samemu coś wybrać to chociaż przed zakupem pochwal się wyborem, bo może będę mógł podpowiedzieć ci coś lepszego.
321 Napisano 12 Stycznia 2012 Autor Napisano 12 Stycznia 2012 A no właśnie i czy nie był by lepszy BMX który jest o wiele lżejszy choćby z powodu braku amortyzacji, o budowie ramy i innych podzespołów nie wspominając. Napisz jaki masz budżet, a postaram się znaleźć ci coś odpowiedniego. A jeśli wolisz samemu coś wybrać to chociaż przed zakupem pochwal się wyborem, bo może będę mógł podpowiedzieć ci coś lepszego. Chciałbym wydać gdzieś około do 1500 zł używany ale jak nic dobrego nie znajdę to jestem skłonny wydać ponad 2 tys. BMX nie jest w moim typie wolałbym coś podobnego do Duncon Pitbull ponieważ BMX jest przystosowany wyłącznie do skakania.
Kaszter Napisano 12 Stycznia 2012 Napisano 12 Stycznia 2012 To napisz mi kolego jeszcze ile masz wzrostu albo ile cali ma mieć rama bo ten pitbull ma 14, ale są tez np. 13,5 a to wg mnie jest jednak różnica,ale lepiej podaj wzrost bo jak jesteś 2m koszykarzem to wg mnie ten typ rowerów nie jest dla ciebie
321 Napisano 12 Stycznia 2012 Autor Napisano 12 Stycznia 2012 To napisz mi kolego jeszcze ile masz wzrostu albo ile cali ma mieć rama bo ten pitbull ma 14, ale są tez np. 13,5 a to wg mnie jest jednak różnica,ale lepiej podaj wzrost bo jak jesteś 2m koszykarzem to wg mnie ten typ rowerów nie jest dla ciebie Wzrostu mam 177cm i cały czas rosnę. Dzięki za pomoc czekam na wspaniałe modele
Silver400 Napisano 13 Stycznia 2012 Napisano 13 Stycznia 2012 Używany NS CORE ? lub coś na ramie streetfighter'a. 16" bedzię lepsza do przejazdów 14" do tricków (tyczy się obu tych rowerów)
321 Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Napisano 13 Stycznia 2012 Używany NS CORE ? lub coś na ramie streetfighter'a. 16" bedzię lepsza do przejazdów 14" do tricków (tyczy się obu tych rowerów) Używany NS CORE ? lub coś na ramie streetfighter'a. 16" bedzię lepsza do przejazdów 14" do tricków (tyczy się obu tych rowerów) NS CORE jest całkiem fajny:) Zobacz te 2 linki Giant STP 0 jest świetnym rowerem. Tylko że nigdzie nie znalazłem używanego modelu. co myślisz o Giancie STP 0 ?
Lollex Napisano 13 Stycznia 2012 Napisano 13 Stycznia 2012 Kolego nie tykaj tego pittbula nawet kilem, szrot. To pancerna rama do ostrego fr, kloc ogolnie, a rower jako calosc z dupy, kiepski osprzet. Jak mamy rozumieć to twoje skakanie? może napisz do jakiej dyscypliny ten rower, jesli nie bardzo sie orientujesz mały tutorial: http://www.forumrowerowe.org/topic/41728-typy-rowerow/ za 1,5k juz coś sie wyhaczy przyzwoitego, pytanie czy bardzie w kierunku fr, czy same miasto i hopki czyli street/dirt, za 1,5k juz sie kupi fajna dirtowke, rama nie wieksza niz 14" giant stp? hmm, jest wiele fajniejszych ram, kumplowi zlamał sie prawie na pół z z1 150mm.
321 Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Napisano 13 Stycznia 2012 Kolego nie tykaj tego pittbula nawet kilem, szrot. To pancerna rama do ostrego fr, kloc ogolnie, a rower jako calosc z dupy, kiepski osprzet. Jak mamy rozumieć to twoje skakanie? może napisz do jakiej dyscypliny ten rower, jesli nie bardzo sie orientujesz mały tutorial: Typy Rowerów - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa za 1,5k juz coś sie wyhaczy przyzwoitego, pytanie czy bardzie w kierunku fr, czy same miasto i hopki czyli street/dirt, za 1,5k juz sie kupi fajna dirtowke, rama nie wieksza niz 14" giant stp? hmm, jest wiele fajniejszych ram, kumplowi zlamał sie prawie na pół z z1 150mm. W poprzednim poście wysłałem 2 filmiki to chciałbym wykonywać na tym rowerze Tylko podpowiedzcie mi jaki to będzie najlepszy rower do tego. ucieszył bym się z linków ;D
Lollex Napisano 13 Stycznia 2012 Napisano 13 Stycznia 2012 Czyli interesuje nas typowa streetowka, z małymi dirtowymi akcentami. Przykłąd pierwszy z brzego: http://allegro.pl/ns-suburban-rock-shox-argyle-odyssey-street-dirt-i2047286406.html Pytanie czy akceptujesz ss bo coś wspominałeś o jakiś maratonach i jak ci sie widza koła 24". Generalnie w streecie stosuje sie 24. http://allegro.pl/najtaniej-na-allegro-scott-voltage-yz-0-2-2010-i2053738296.html http://allegro.pl/rower-dartmoor-marzocchi-ns-i2044767446.html
321 Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Napisano 13 Stycznia 2012 Czyli interesuje nas typowa streetowka, z małymi dirtowymi akcentami. Przykłąd pierwszy z brzego: NS SUBURBAN Rock Shox Argyle, odyssey STREET DIRT (2047286406) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Pytanie czy akceptujesz ss bo coś wspominałeś o jakiś maratonach i jak ci sie widza koła 24". Generalnie w streecie stosuje sie 24. Najtaniej na Allegro Scott Voltage YZ 0.2 2010 (2053738296) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Rower Dartmoor Marzocchi NS (2044767446) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Tylko że to są rowery tylko do skakania xd ja chciałem tez pośmigać na jednym kole http://www.google.pl/imgres?q=giant+stp+0&um=1&hl=pl&safe=off&client=firefox-a&hs=8e6&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&channel=s&biw=1024&bih=578&tbm=isch&tbnid=v8H_2mvGJ8wNEM:&imgrefurl=http://www.pinkbike.com/photo/2230449/&docid=r2fXt2mdoBawWM&imgurl=http://lp1.pinkbike.org/p4pb2230449/p4pb2230449.jpg&w=800&h=600&ei=lWkQT4TWMpKssAaP-olQ&zoom=1&iact=hc&vpx=577&vpy=190&dur=2521&hovh=194&hovw=259&tx=213&ty=99&sig=104969124313022523003&page=3&tbnh=164&tbnw=214&start=23&ndsp=8&ved=1t:429,r:2,s:23 takiej ramy oczekuje dzięki wszystkim za pomoc ;D
Lollex Napisano 13 Stycznia 2012 Napisano 13 Stycznia 2012 Tylko że to są rowery tylko do skakania xd ja chciałem tez pośmigać na jednym kole Google Images takiej ramy oczekuje dzięki wszystkim za pomoc ;D Lol stary w życiu nie slyszałem głupszej wypowiedzi. Chyba nie masz pojecia o czym mowisz, ty wiesz co to skakanie? Nie ma takiego czegoś jak rower do skakania, Składasz sobie rower ktory słuzy do nauki trikow, sluzy do wszystkiego. Rower ktory podales w przykładzie to taka sama dirto-streetoka jak ja podalem, powiem wiecej, to co podałeś nadaje sie tylko do dirtu, do tłumienia lądowań, bo po co komu pike do wheelie. Pomysl zanim coś napiszesz i nie proś o pomoc skoro i tak kupujesz co chcesz
321 Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Napisano 13 Stycznia 2012 Lol stary w życiu nie slyszałem głupszej wypowiedzi. Chyba nie masz pojecia o czym mowisz, ty wiesz co to skakanie? Nie ma takiego czegoś jak rower do skakania, Składasz sobie rower ktory słuzy do nauki trikow, sluzy do wszystkiego. Rower ktory podales w przykładzie to taka sama dirto-streetoka jak ja podalem, powiem wiecej, to co podałeś nadaje sie tylko do dirtu, do tłumienia lądowań, bo po co komu pike do wheelie. Pomysl zanim coś napiszesz i nie proś o pomoc skoro i tak kupujesz co chcesz Ja podałem również ten link to jest tylko do dirtu ? Lol stary w życiu nie slyszałem głupszej wypowiedzi. Chyba nie masz pojecia o czym mowisz, ty wiesz co to skakanie? Nie ma takiego czegoś jak rower do skakania, Składasz sobie rower ktory słuzy do nauki trikow, sluzy do wszystkiego. Rower ktory podales w przykładzie to taka sama dirto-streetoka jak ja podalem, powiem wiecej, to co podałeś nadaje sie tylko do dirtu, do tłumienia lądowań, bo po co komu pike do wheelie. Pomysl zanim coś napiszesz i nie proś o pomoc skoro i tak kupujesz co chcesz To ten sam rower
Lollex Napisano 13 Stycznia 2012 Napisano 13 Stycznia 2012 Ja podałem również ten link to jest tylko do dirtu ?rower z filmu jest to rower do streetu i dirtu. To ten sam rower rower z filmu jest to rower do streetu i dirtu.
321 Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Napisano 13 Stycznia 2012 rower z filmu jest to rower do streetu i dirtu. Jak możesz to znajdź mi taki rower używany wtedy mi bardzo mocno pomożesz ;d
Lollex Napisano 13 Stycznia 2012 Napisano 13 Stycznia 2012 Czyli interesuje nas typowa streetowka, z małymi dirtowymi akcentami. Przykłąd pierwszy z brzego: NS SUBURBAN Rock Shox Argyle, odyssey STREET DIRT (2047286406) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Pytanie czy akceptujesz ss bo coś wspominałeś o jakiś maratonach i jak ci sie widza koła 24". Generalnie w streecie stosuje sie 24. Najtaniej na Allegro Scott Voltage YZ 0.2 2010 (2053738296) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Rower Dartmoor Marzocchi NS (2044767446) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Podałem w poście wyzej.
stpman Napisano 16 Stycznia 2012 Napisano 16 Stycznia 2012 Ja już jeżdżę na ramie Giant STP 2005 (czyli pierwszy model) jakieś 7lat. Ja jestem nią zachwycony, ale ze względu na krótki tylny widelec może się średnio nadawać do jazdy w górach, natomiast na mieście, skate parku, czy tylnym kole jeździ się przyjemnie, bo rower jest zwinny i zgrabny. Mi przez te 7 lat (tfu tfu) nic się z nią złego nie stało, a parę przykrych sytuacji miała. A Pitbull to tak jak tu powiedziano, to wielka ciężka rama. Poszukaj może czegoś stalowego? A może Dartmoor 4Player? Kolega ma, zacna rama:)
321 Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Napisano 17 Stycznia 2012 Ja już jeżdżę na ramie Giant STP 2005 (czyli pierwszy model) jakieś 7lat. Ja jestem nią zachwycony, ale ze względu na krótki tylny widelec może się średnio nadawać do jazdy w górach, natomiast na mieście, skate parku, czy tylnym kole jeździ się przyjemnie, bo rower jest zwinny i zgrabny. Mi przez te 7 lat (tfu tfu) nic się z nią złego nie stało, a parę przykrych sytuacji miała. A Pitbull to tak jak tu powiedziano, to wielka ciężka rama. Poszukaj może czegoś stalowego? A może Dartmoor 4Player? Kolega ma, zacna rama:) Wolałbym żeby rower był aluminiowy Ginat STP ciągle tkwi mi w głowie znacie jakieś linki z używanym modelem ?
stpman Napisano 17 Stycznia 2012 Napisano 17 Stycznia 2012 Na allegro nie ma, czasem się coś trafi trzeba polować. Zresztą rowery zbudowanej na tej ramie były w Polsce sprzedawane oficjalne 2 albo 3 lata, nie pamiętam już dokładnie. Tanie nie były, sama rama zaś była horrendalnie droga. Nie liczyłbym na to, że kupisz ją tanio i w dobrym stanie, sporo było ostro jeżdżonych w dircie i streecie. Raczej bym sobie odpuścił, poszukał coś nowego, alu, zapłacisz podobnie, a zawsze masz to nowe. Ile masz do wydania?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.