Mod Team durnykot Napisano 20 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 20 Stycznia 2012 Łatwo sobie wyobrazić, że sprężyna negatywna "osłabia" działanie tej pozytywnej (przynajmniej na początku ugięcia). Wywalając negatywną "utwardzamy" pozytywną a to chyba nie o to nam chodzi. Nie do końca. Sprężyna negatywna ma za zadanie "przełamać" opór sprężyny głównej- czyli ma powodować ugięcie amorka na małych nierównościach. Posiadacze amortyzatorów na wiatr zapewne zauważyli pewien początkowy opór amortyzatora, czy też mała czułość na nierówności w początkowej fazie skoku. Aby "uczulić "amorki na uderzenia o mniejszej sile ( załóżmy teoretycznie ,że będzie to poniżej 100N ) stosuje się albo sprężyny stalowe ( sporadycznie tytanowe) lub regulowane powietrzne ( DualAir w RSach). Amorek bez sprężyny negatywnej będzie wymagał większej siły do rozpoczęcia pracy- czyli będzie "nieczuły" na małe nierówności , ale po przekroczeniu pewnej siły ( wspomniane teoretyczne 100N) amorek będzie pracował normalnie. IMO nieco tępa praca Epicona wynika raczej ze zbyt wysokiej fabrycznej wartości tłumienia i/lub kiepskiego oleju w tłumiku oraz nieprawidłowego SAGu .
enduroriderPL Napisano 20 Stycznia 2012 Napisano 20 Stycznia 2012 http://endurorider.pl/2008/07/rockshox-pilot-xc/ - ten widelec o "wyścigowej" charakterystyce pracy był tak niebotycznie tępy, że nie byłem w stanie na nim jeździć. Jeździłem, czy też próbowałem, jeździć poniżej wszelkich sugerowanych ciśnień i nic to nie dało a lekki nie jestem. Szczerze mówiąc nie bardzo sobie wyobrażam wyciąganie sprężyny negatywnej z widelca o jednej komorze powietrznej, ale z chęcią poczytam jak to pomogło innym
Mod Team Pixon Napisano 20 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 20 Stycznia 2012 Skoro tak to wstawcie może tutaj jakiegoś manuala z rozbiórki tego epicona. Będę mógł siostrze na wiosnę rozebrać i zmienić olej na rzadszy, bo na oryginalnym rzeczywiście zamula.
partyzant Napisano 20 Stycznia 2012 Napisano 20 Stycznia 2012 Oczywiście autoryzowany serwis nie uważa aby to była wina oleju, skoro producent taki dał, to znaczy, że taki ma być.
Didi Napisano 20 Stycznia 2012 Napisano 20 Stycznia 2012 Skoro tak to wstawcie może tutaj jakiegoś manuala z rozbiórki tego epicona. Będę mógł siostrze na wiosnę rozebrać i zmienić olej na rzadszy, bo na oryginalnym rzeczywiście zamula. A proszę bardzo SR SUNTOUR Cycling Nie przebrnąłem do końca bo trochę tego jest ale coś się zaczyna dziać od 180 strony. Tyle udało mi się znaleźć. Powodzenia trochę duży ten plik 46.1 mega. Workshop Book tam szukajcie
partyzant Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 http://preview.srsuntour-cycling.com/index.php?screen=tv.home&postingID=108&sid=1# Convert travel of Axon & Epicon Pokazane jak rozebrać wideł, rozebranie tłumika będzie łatwiejsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.