Skocz do zawartości

[przerzutka tył] dziwna praca deore

paziu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. To mój pierwszy temat na forum więc nie wiem czy wszystko dobrze zrobiłem:D mam problem z przerzutką shimano deore. Jest dobrze wyregulowana. Używam kasety ośmiobiegowej. Na biegach od 8 do 5 ustawia się w odpowiedniej pozycji ale na tych większych nie ustawia się równo z zębatką. Nie wiem co jest przyczyną. Denerwuje mnie to:/ ktoś ma rady?u

Napisano

Może uderzyłeś w nią i jest wykrzywiona? Przesmaruj wszystko (linki, pancerze, przerzutkę) Jeśli to nie pomoże to wyreguluj ją (pokręć śrubką od ustawienia przerzutki).

Napisano

jest dobrze chyba wyregulowana jak na mniejszych zębatkach normalnie działa. Z przodu zawsze mam 2 gdy na te większe z tyłu wrzucam. Wózek jest trochę krzywy w stronę koła. Ma to taki wpływ? Najdziwniejsze dla mnie, że na tych mniejszych zębatkach dobrze działa:/

• Mod Team
Napisano

Jak najbardziej, krzywy hak czy przerzutka skutkuje właśnie nie zadowalającą pracą przy przełożeniach 2-4 najczesciej. Nie jest to regułą ale tak sie często zdarza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...