paziu Napisano 26 Grudnia 2011 Napisano 26 Grudnia 2011 Witam. To mój pierwszy temat na forum więc nie wiem czy wszystko dobrze zrobiłem:D mam problem z przerzutką shimano deore. Jest dobrze wyregulowana. Używam kasety ośmiobiegowej. Na biegach od 8 do 5 ustawia się w odpowiedniej pozycji ale na tych większych nie ustawia się równo z zębatką. Nie wiem co jest przyczyną. Denerwuje mnie to:/ ktoś ma rady?u
gello1 Napisano 26 Grudnia 2011 Napisano 26 Grudnia 2011 linka i pancerz do sprawdzenia, ewentualnie smarowania lub wymiany.
mlodymisiu886 Napisano 26 Grudnia 2011 Napisano 26 Grudnia 2011 Może uderzyłeś w nią i jest wykrzywiona? Przesmaruj wszystko (linki, pancerze, przerzutkę) Jeśli to nie pomoże to wyreguluj ją (pokręć śrubką od ustawienia przerzutki).
lukas85 Napisano 26 Grudnia 2011 Napisano 26 Grudnia 2011 Sprawdź hak czy nie jest krzywy albo łańcuch za krótki....
paziu Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Napisano 26 Grudnia 2011 jest dobrze chyba wyregulowana jak na mniejszych zębatkach normalnie działa. Z przodu zawsze mam 2 gdy na te większe z tyłu wrzucam. Wózek jest trochę krzywy w stronę koła. Ma to taki wpływ? Najdziwniejsze dla mnie, że na tych mniejszych zębatkach dobrze działa:/
Mod Team Puklus Napisano 27 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 27 Grudnia 2011 Jak najbardziej, krzywy hak czy przerzutka skutkuje właśnie nie zadowalającą pracą przy przełożeniach 2-4 najczesciej. Nie jest to regułą ale tak sie często zdarza.
paziu Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Napisano 28 Grudnia 2011 a więc dzięki za wszystkie odpowiedzi:p spróbuje naprostować dziada:D
paziu Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Napisano 29 Grudnia 2011 naprostowałem wózek ręką i szczerze mówiąc jest lepiej dzięki za wszystkie pomysły
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.