Skocz do zawartości

[Gripy piankowe]Najlżejsze i wygodne

Grand231

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@1415chris

gripy mi sie nie obracaja w czasie jazdy, mowilem o tym w jaki sposob je demontuje, energicznie je obracam z duza sila i lakier sie kruszy i potem schodza juz latwo

tak przynajmniej schodza chwyty kcnc podobne ; )

Napisano

Polecam gripy Crank Brothers z serii Cobalt. Właśnie do mnie dojechały. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Gripy bardzo lekkie i zapewniają pewny chwyt. Waga kuchenna pokazała trochę powyżej 60g dla dwóch chwytów (bez korków).

post-147842-0-88484000-1323871757_thumb.jpg

Napisano

Grand231 - niestety nie mam dostępu do skanu bo, jak na złość, umarł mi skaner. Mogę Ci foto zrobić i podesłać na mejla, sposób na James'a Bonda ale od biedy chyba da radę ?

Napisano

Jak by ktoś chciał mogę sprzedać komuś chwyty ESIgrips model Chunky kolor czarny, nowe, taniej niż w Polskich sklepach.

Chwyty te nie należą do tych najlżejszych bo ważą, 53g przy 130mm długości, ale za to są mega wygodne.

Ja sam wybrałem model Racer, trochę cieńszy i lżejszy i nie żałuję wyboru.

Napisano

wcs trwałe i spoko, ubijają się po dłuższym czasie.

kcnc nie są warte 2 zł, lepiej chyba sobie wyciąć ze styropianu

esi racery, fajne ale nietrwałe, pół sezonu i do kibla

ciekawią mnie te http://bdc-bike.pl/czesci/?idArticle=553 . jeśli ktoś mi ich porządnie nie odradzi to stesuję w sezonie. no albo powrót do wcsów

Napisano

Ja obstaje przy KCNC, używałem cały sezon i polecam. Są twarde ale to ich zaleta według mnie, dobry chwyt i pewny. Mi akurat się nie obracają na karbonowej kierownicy. Żadnych lakierów nie stosowałem i jakoś siedzi, za to na aluminiowej musiałem lakieru do włosów użyć. Waga bez korków to 11-12 gramów bez korków.

Napisano

A używa ktoś pianek z gripshiftami? Bo po zmianie na gripshifty włożyłem gumowe sramy. Ale wolałbym "stare" pianki boplighta, tylko jak je dotnę to się nie postrzępią?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wg. mnie najlepsze są chwyty piankowe ritchey wcs ergo. Jeździłem na gumowych, żelowych a piankowe wcs'y okazały się być najwygodniejsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...