SwitchBlade Napisano 10 Grudnia 2011 Napisano 10 Grudnia 2011 Witam, posiadam korbę Truvativ Hussefelt Hovitzer, na ISIS i suport też Hussefelt (tak mi się wydaje Mam problem ze zdjęciem korby. Tzn potrzebny jest odpowiedni klucz, ktorego nigdzie nie mogę dostać sprzedają tylko w zestawach Ehh, tak to jest jak sie kupuje uzywany rower ;/ No i moje pytanko na dzis, czy ktoś z okolic Słupska, jest w posiadaniu\stanie taki klucz porzyczyć ? Moze jakies alternatywy na to ? Dokładnie chodzi o to że muszę dostać się do elementu przy ramie, przy którym zakłada się napinacz. wygląda to mniej więcej tak: http://www.fotosik.pl/u/switchblade/album/1046858 Pozdrawiam.
mixchris Napisano 10 Grudnia 2011 Napisano 10 Grudnia 2011 Rozumiem że potrzebujesz ściągacz do korby na isis czyli coś takiego: Ściągacz do korb ISIS/OCTALINK - TANIO + PREZENT (1983779334) - Aukcje internetowe Allegro lub Klucz ŚCIĄGACZ DO KORB KWADRAT OCTALINK ISIS !!! (1984121023) - Aukcje internetowe Allegro
Mod Team sznib Napisano 10 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 10 Grudnia 2011 Do ściągnięcia ramion korby potrzebny będzie ściągacz, taki jak zaproponował mixchris. Dodatkowo do wykręcenia misek suportu potrzebny będzie drugi klucz, tu polecam: http://www.forumrowerowe.org/topic/98380-klucz-do-suportu-h2-systemow-zint-osi/ Warto kupić klucze, bo się przydają. BTW. Korbę masz na Howitzer, nie na isis.
SwitchBlade Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Napisano 10 Grudnia 2011 Dokładnie o to mi chodzi Panowie, tzn. muszę się pozbyć ściągacza i te ramiona (nie wiem jak to nazwać, te czarne) przybliżyć jeszcze do ramy, bo chodzi o to że z przodu mam tylko jeden bieg i jeżeli ustawie na 8 z tyłu (największy) to z przodu z kolei wypada poza zębatkę i się blokuje, dlatego musze do ramy przybliżyć (tak mi powiedział Pan w sklepie).
mixchris Napisano 10 Grudnia 2011 Napisano 10 Grudnia 2011 A może wystarczy kupić dobry napinacz który powstrzyma łańcuch przed spadaniem? No chyba że łańcuch jest pod naprawdę sporym kątem.
Mod Team sznib Napisano 10 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 10 Grudnia 2011 Jeśli z przodu masz jedną zębatkę to musi być napinacz. Na fotkach widać zresztą ze masz zamontowany, tylko kółek nie ma.
SwitchBlade Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Napisano 10 Grudnia 2011 Tak, on musi miec mocowanie o góry żeby "naprowadzał" ten łańcuch na zębatkę. to może wtedy go tak ustawie i nie będę się w te klucze bawił, kupie kiedy indziej. A tak przy okazji powiedzcie mi czym można okleić te kółko od napinacza ? Nada się tasiemka izolacyjna ? @Edit: tak wyglądał przed rozkręceniem, zwróćcie uwagę na położenie napinacza http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b5e763851b168078.html
SwitchBlade Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Napisano 12 Grudnia 2011 Ostatecznie, zrobiłem tak, że na górę dałem ten napinacz i jest świetnie Podziękowania kieruje osobom udzielającym się szerokiej "rowerowej" drogi ;D P.S gdyby ktoś chciał zobaczyć zdjęcia, znajdują się na moim koncie serwisu fotosik.pl - czyli kilka postów wyżej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.