swimfan Napisano 10 Grudnia 2011 Napisano 10 Grudnia 2011 Mam prosbe o ocene stanu zuzycia z waszego punktu widzenia ; troche wiem ile przejechaly (i az dziwne ze daja jeszcze rade).Czy wg Was choinka sie zbliza na zebatkach doslownie i w przenosni zebatki przy korbie https://picasaweb.go...CKyp4b_DtveHugE kaseta https://picasaweb.go...73545282/Kaseta
Bikermen Napisano 10 Grudnia 2011 Napisano 10 Grudnia 2011 Kaseta raczej kaput,korba od "biedy" jeszcze pojeżdzi.Ja osobiście bym wysłał to do huty w wiadomym celu
soliner Napisano 10 Grudnia 2011 Napisano 10 Grudnia 2011 korba stan salonowy nawet ma jeszcze zęby ewentualnie trzeba będzie wziąć pilnik do ręki, ale to zobaczysz jak założysz nowy łańcuch i nowa kasetę
swimfan Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Napisano 10 Grudnia 2011 no wlasnie nie wiem czy to ma sens dokladac do tego zestawu chyba trzeba zmienic calosc: dla tego setu korba przelot pewnie 20kkm przy drugiej kasecie widocznej na zdjeciu. Jazda 80% teren.
Mod Team Puklus Napisano 10 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 10 Grudnia 2011 korba jest ok kaseta hmm albo szlif albo kosz jak kto woli, jak szli to nowy lancuch jak nowa kaseta to tez nowy lancuch
swimfan Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Napisano 10 Grudnia 2011 no tak tylko suport jakis sensowny do tej korby bontrager select(isis)kosztuje ok 150zl i daje mu jeszcze (suportowi jeszcze z 500km)caly set lancuch xt+korba +kaseta chodzi wzorowo az szkoda wyrzucac(ale to chyba na sentymenty mi sie wzielo ),zastanawialem sie ze moze pokombinowac cos z HII ale nie wie czy koronki mogly by podejsc ze starej korby do slx albo 590.
Mod Team Puklus Napisano 10 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 10 Grudnia 2011 Możesz jechać az przestanie działać poprawnie. Kaseta widzę chyba HG 50 ale nie Jestem pewny. Jak wspomniałem możesz zrobić jej szlif i bedzie jak nowa, jak sie przyłożysz, oszczędzisz kupno nowej zaoszczędzona kasa moze iść na dodatkowe łańcuchy i daje jej jakieś dodatkowe 5-7 kkm, w zależności od stylu jazdy. później znowu szlif i można tak do skończenia kasety. Z tanimi nie ma sensu sie bawić ale pokroju XT to i owszem moja przeżyła juz ze 2 szlify. Korba w dobrym stanie możesz sprzedać i kupić coś bardziej chodliwego w zależności ile grosiwa wysypiesz
swimfan Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Napisano 11 Grudnia 2011 kaseta lx 580 w porwnaniu do wczesniejszego SRAM(juz nie pamietam modelu to cudo).Ok szlif a ktore koronki wg Was wypadalo by podszlifowac,jak dlamnie te rozbieralne sa ok,ale moze sie myle
soliner Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 nie raz miałem tak że dla mnie moduł zęba wydawał sie w normie, a później zakładałem łańcuch i nagle okazywało sie że nie chce sie tych zębów trzymać
swimfan Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Napisano 11 Grudnia 2011 szkoda ze nie ma jakiegos wzorca,przymiaru przy szlifowaniu zebatek
Mod Team Puklus Napisano 11 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 11 Grudnia 2011 Jak nie ma jak jest Tylko wyslić rączki i pogmerać troszke. http://rowery.zbooy.pl/szlif.html a ktore koronki odp jest prosta, zakładasz nowy lańcuch, tam gdzie perfidnie skacze tam szlifujesz.
swimfan Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Napisano 12 Grudnia 2011 super dzieki Puklus, opcja z wiertlem mi sie podoba ,ale i opcja ze szlifowaniem na zywca tez ok moze nawet lepsza
soliner Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Puklus, prześwietny artykuł nowe patenty bez dwóch zdań pomocne, z własnego doświadczenia powiem że na szybcika i dość solidnie szlifuje sie boschem ale z grubą tarczą do szlifowania właśnie, naprawdę kilka minut plus poprawki
swimfan Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Napisano 14 Grudnia 2011 mowisz oczywiscie o rozbieralnych koronkach?bo jak sa zlaczone to boschem niepodejdziesz raczej
swimfan Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Napisano 14 Grudnia 2011 no wlasnie bosch super sprawa ale jak napisales wyzej; do nierozbieralnych raczej pilnik ale tez slabe rozwiazanie ,ale najlepiej male kamienie szlifujace do instalacji w wiertrarce
lukas85 Napisano 14 Grudnia 2011 Napisano 14 Grudnia 2011 Ja tam jeżdżę na napędzie dotąd, aż łańcuch będzie przeskakiwał tak, że jazda stanie się udręką. Jak patrzę na te zdjęcia to mogę stwierdzić, że można na tym zrobić parę tys. km. Taka moja opinia Polecam także przy kupnie napędu kupienie 2-3 łańcuchów, które zmieniamy co kilkaset km. Wydłuża to żywotność całego napędu i w razie gdy jeden z pęknie albo coś i nie będzie się nadawał do dalszego użytku to pozostają/pozostaje jeszcze reszta łańcuchów, które będą pasowały.
Mod Team Puklus Napisano 14 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 14 Grudnia 2011 ja tam pół kasety czyli 4,5,6 szlifowałem, osadzone na pająku wiec nie rozbieralne. Robiłem to wiertarką i kamieniem szlifierskim o średnicy ok 9 mm. jako wzoru używałem rolki z łańcucha bo to ona sie tam będzie zaczepiać pół dnia precyzyjnej roboty, 150 zł w kieszeni, jak dla mnie interes ok
swimfan Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Napisano 14 Grudnia 2011 Ja tam jeżdżę na napędzie dotąd, aż łańcuch będzie przeskakiwał tak, że jazda stanie się udręką. Jak patrzę na te zdjęcia to mogę stwierdzić, że można na tym zrobić parę tys. km. Taka moja opinia Polecam także przy kupnie napędu kupienie 2-3 łańcuchów, które zmieniamy co kilkaset km. Wydłuża to żywotność całego napędu i w razie gdy jeden z pęknie albo coś i nie będzie się nadawał do dalszego użytku to pozostają/pozostaje jeszcze reszta łańcuchów, które będą pasowały. dokladnie mam tak przy drugim napedzie :mam 3 lancuchy i jazdze po ok 200km az zacznie skrzypiec z braku smaru i zmiana
Lewy89 Napisano 14 Grudnia 2011 Napisano 14 Grudnia 2011 ja tam pół kasety czyli 4,5,6 szlifowałem, osadzone na pająku wiec nie rozbieralne. Robiłem to wiertarką i kamieniem szlifierskim o średnicy ok 9 mm. jako wzoru używałem rolki z łańcucha bo to ona sie tam będzie zaczepiać pół dnia precyzyjnej roboty, 150 zł w kieszeni, jak dla mnie interes ok Pół dnia? Ja dziś szlifowałem środkową zębatkę korby (nierozbieralna) jakieś 15-20minut. Co prawda wiertarką, jedno stare wiertło mi przy okazji pękło, ale łańcuch nie przeskakuje wreszcie. A teorię zaczerpnąłem z tej samej stronki którą przytoczył Puklus. ;P
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.