Skocz do zawartości
  • 0

[rower] Cube Reaction Race 2006

kadargo

Pytanie

Napisano

Wszyscy się chwalą to i swojego wysłużonego Cuba opiszę.

W sumie nic w nim chyba już nie zmienię, może sztyce bo jest chwilowa ;)

Na pewno dojdą zatrzaski ale to na lato, względy zdrowotne.

Specyfikacja:

Rama - 18" czarna anoda, potrójnie cieniowana

Widelec - Rock Shox Reba Race U-turn

Kierownica - Syntace Duraflite 7075

Mostek - Syntace Force 99

Sztyca - FSA SL280

Siodło - WTB Rocket V PRO

Manetki - SRAM X0 Gripshift

Przerzutka przednia - Shimano XT

Przerzutka tylna - SRAM X0

Hamulce - Magura Marta 180/160

Kaseta - Shimano CS-M770

Łańcuch - Shimano CN-HG93

Korba - Shimano FC-M770

Suport - Shimano FC-M770

Obręcze - Mavic XC717 disc

Piasty - DT Swiss 240s

Szprychy - DT Aerospeed

Opony - Schwalbe Racing Ralph/Continental Gravity/Maxxis Flyweight 330

Dętki - Schwalbe XXLight

Rogi - Smica

Linki/pancerze - SRAM/Shimano/Magura

Zacisk sztycy - Token TK161

Top Cap - Syntace LiteCap

Stery - FSA Orbit

Gripy - Accent

Fotki w galerii:

Cube & Radon - Galerie - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa

No i teraz formułka ;)

Zapraszam do dyskusji i komentowania.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znajomy miał taką samą maszynkę bardzo zadowolony był póki nie przejachał się na moim fullu co w przyszłosci poskutkowało wymianą go na innego Cuba.

Napisano

Zmieniłem gripy na Lizard Skins NS. Jest wygodniej niż z piankami Accenta. Są grubsze i dałem je trochę dłuższe. Rogi póki co nadal na półce.

Napisano

Cuby mają bardzo fajne malowania, "ponadczasowe" nawet rzekłbym.

Napisano

Niestety nie wszystkie, większość zalatuje marketem na kilometr. :/

Gdyby ta rama którą mam, miała malowanie jak te inne, to nawet bym na nią nie spojrzał... i kupił co innego.

Aha, no i anoda to nie malowanie ;)

Napisano

Nie wiem czemu wszyscy tak zachwycają się tymi piastami. :icon_question: Jest sporo innych ciekawszych i nie gorszych propozycji.

Rowerek całkiem przyjemny, chociaż patrząc na high-endowość osprzętu zastanawiam się czemu nie wybrałeś ramy z włókna?

Napisano

Może dlatego że piasty od 2006r śmigają i są jak nowe? Ostatnio zaglądałem z ciekawości i w środku nic się nie zmieniło, czysto i sucho a jeżdżę calutki rok.

W 2006 ramy karbonowe nie były takie dobre jak teraz. Ja ważę +80kg i roweru, delikatnie mówiąc, nie oszczędzam. Waga 1500g też w sumie taka zła nie jest ;)

Na przyszły sezon dojdzie full i ten już być może będzie na węglu, chyba że skuszę się na Liteville albo Nicolai.

Napisano

Mając np. Chriskinga też nie narzekałbyś na trwałość,a mając pecha z dt mogłoby się to zdarzyć.Mój kumpel miał okazję trafić na wadliwą serię dt 240, w której robiły się luzy po kilkudziesięciu km.Racja, to pojedyncze wpadki, ale firma która chce uchodzić za najlepszą produkującą części do kół to jakaś parodia.Tym bardziej w kosztującym krocie niemal najwyższym modelu.

Cóż, najważniejsze, że Ty jesteś zadowolony, ja osobiście nie zapłaciłbym tyle za produkt o losowej jakości.

Napisano
mając pecha z dt mogłoby się to zdarzyć

Ale nie miałem i jestem przekonany że to incydentalne przypadki... a CK mojemu znajomemu też się posypał ;)

To samo można powiedzieć o Synatace że są podobne i lżejsze a tańsze... o cenie szprych nie wspominając ;)

Za to możesz mieć pewność że w full-u na 99% będą CK ;)

Napisano

Mimo, że cały czarny to nawet fajnie się prezentuje...

Tak z ciekawości. Nie myślałeś o SPD? Jeździsz od długiego czasu i ciągle na platformie.. Ja bym fioła dostał :)

Napisano

Dziękuję. Czarny się najlepiej prezentuje, a już w ogóle czarny na czarnym z czarną na czarnym ;)

gallery_105241_1491_436862.jpg

Nie myślałeś o SPD?

Mam nie zaleczoną, dość poważną kontuzję kolana... mam nadzieję że na przyszły sezon już ją ogarnę. :/

Napisano

Chyba że... Życzę szybkiego powrotu do pełnego zdrowia... :)

Fajnie prezentują się te dwie czarne bestie (I ten Radon) (co ciekawe Radony i Cube wychodzą z tej samej fabryki :) ) . Swojego zdania jednak nie zmieniam i nadal uważam, że rowery z białymi akcentami, tudzież białe są ładniejsze.. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...