Skocz do zawartości

[kaseta] shimano mf-tz21 jak ją zdjąć?

djmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na zdjęciu jest wolnobieg, włóż klucz do niego,postaw koło na ziemię, wolnobieg ma być po prawej stronie i spróbuj się zaprzeć kluczem, jak nie pomoże załóż rurę na klucz.

Napisano

Bacik nie jest potrzebny . Wystarczy sam klucz. Niekiedy jest ciężko odkręcić wolnobieg więc nie poddawaj się. Ja zawsze gdy mam problem odkręcam z bratem + przedłużka np.z rurki.

Dla pewności napiszę że odkręcasz kręcąc w lewą stronę , czyli normalnie :whistling:

Napisano

Nie potrzeba 3 chłopa do tego, ale czasami się trzeba męczyć. Ja za pierwszym razem 30 min, ale dało rade. Przedłużka z rury jest najlepsza. ;) Jak będziesz zakładać wolnobieg to pamiętaj, żeby posmarować gwint. Najlepiej dużą ilością smaru. To Ci oszczędzi dużo trudu następnym razem.

Metody z kopa nie skomentuje! :down:

Napisano

Metodą z kopa można jedynie zepsuć gwint. Raczej przykładać siłę spokojnie i narastająco , nie szarpać ! Gdy mam problem z wolnobiegiem ,to odkręcam z bratem. Jedna osoba trzyma koło , druga odkręca (oczywiście z przedłuższką z rury). Mam też drugi sposób : wkręcam klucz w imadło , a potem nakładam na to koło i kręcę nim.

Powodzenia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...