lukasz78 Napisano 8 Listopada 2011 Napisano 8 Listopada 2011 Czy znacie jakieś przejezdne szlaki rowerowe w okolicach Warszawy? Słowo "przejezdny" oznacza dla mnie szlak o w miarę twardej nawierzchni, którym można śmigać ok. 20 km/h zwykłym turystycznym rowerkiem. Niestety co wjadę na jakiś oznakowany szlak rowerowy, to trafiam na: kocie łby, błoto, piach, gruz itp. Tymczasem jestem typowym "połykaczem kilometrów" i tego typu trudne nawierzchnie mnie nie interesują. Dlatego poruszam się praktycznie tylko szosami. Czasem chciałbym jednak odpocząć sobie trochę od samochodów, pomknąć przez las itp. Czy znacie zatem jakieś przejezdne szlaki rowerowe pod Warszawą? Na zachodzie takie wygodne szlaki to standard. U nas niestety nie, bo wciaż pokutuje myślenie, że przeciętny rowerzysta lubi trudne nawierzchnie, piach, kamienie itp. Ale może ktoś widział gdzieś pod Warszawą jakiś przejezdny szlak? Za wszelkie info z góry dziękuję.
KULA68 Napisano 8 Listopada 2011 Napisano 8 Listopada 2011 Ja nie spotkałem takich szlaków rowerowych w okolicach Wa-wy o jakich myślisz.Też unikam piachu i błota-pozostawiam to innym.Chcąc zrobić fajną trase w okolicach Stolicy niestety pozostaje ci własna inwencja i mapa. Jeżeli interesują cię przetestowane trasy w okolicach do 100 km. od Wa-wy to polecam się.
lukasz78 Napisano 9 Listopada 2011 Autor Napisano 9 Listopada 2011 Jeśli możesz, podrzuć w wolnej chwili parę takich tras. Będę wdzięczny.
jarbla Napisano 11 Listopada 2011 Napisano 11 Listopada 2011 Jakiś czas temu postanowiłem przejechać wszystkie znakowane szlaki rowerowe w okolicach Warszawy. Do tej pory zaliczyłem ich tyle: http://jarbla.bikestats.pl/index.php?category=15185&page=0 Pozostałe czekają na swoją kolej. Jeżeli chodzi Ci o jazdę tylko po asfalcie to raczej niewiele znajdziesz...
Mod Team bikergonia Napisano 11 Listopada 2011 Mod Team Napisano 11 Listopada 2011 jarbla widzę że sporo rowerujesz jakie masz plany na sobotę i niedzielę?
jarbla Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 W tę sobotę i niedzielę było bez roweru: siedziałem ze znajomymi na działce nad Bugiem. Właśnie wróciłem do domu. Jeżeli chodzi o wspólną jazdę to w jakiś następny weekend można się umówić, będę pisał na PW, pozdrawiam
ElDiablo Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 to może na spokojną jazdę i ja się załapię w tym przyszłym tygodniu.....
przemasmx Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 to może na spokojną jazdę i ja się załapię w tym przyszłym tygodniu..... i ja się piszę jak to możliwe
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.