Skocz do zawartości

[damper] marzocchi tuleje montażowe

lama4kopytna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam damper marzocchi roco coil r i mam problem ze znalezieniem tulejek montażowych do niego. znaczy znalazłem , to oryginalne od marzocchi ale szukam teńszego zamiennika. wie ktos gdzie mozna je dostać?

• Mod Team
Napisano

Kiedyś na Allegro dwie firmy oferowały dorabianie tulejek montażowych do damperów, Proshox i Goodbike z tego co pamiętam. Ja zamówiłem z tej drugiej firmy i jestem zadowolony. Koszt ok. 40pln na jedno oko dampera. Możesz na ich stronach popytać czy jeszcze oferują tą usługę.

Napisano

Idziesz do pierwszego lepszego tokarza i za 20 zł masz tulejki.

to u mnie wszyscy są "drudzy gorsi" xD jeden zawołał za to 200zł a drugi zaczął o tym myśleć bardzo intensywnie aż doszedł do wniosku ze, wyskubie teflon z tulei ślizgowych i dorobi większe tuleje z teflonu które następnie włoży w damper... znasz może jakiegoś normalnego tokarza z warszawy?

w proshox powiedzieli mi że chwilowo nie robią i nie będą robić teraz, a goodbike jest z łodzi a wolał bym z warszawy.

Napisano

Przecież tulejka to rurka na którą są nalozone 2 mniejsze, wiec jak mozna za to chcieć 200 zł O.o ? Niestety nie pomogę Ci, gdyz jestem z dolnego śląska ;d

Napisano

Ja kupiłem tuleje do Manitou w Plusie,ok.100 za komplet na dwa oczka.Marcok ma sworzeń 12 mm czy 12,7?Zadzwoń do nich może pomogą.

Poza tym kolega dorobił mi takie tuleje na tokarce i wcale nie jest to takie proste.No,chyba że ktoś ma dostęp do tokarki cnc,wtedy sprawa jest łatwiejsza.Problemem jest też skombinowanie odpowiedniego pręta aluminiowego.

Olomaster daj mi namiary na tego tokarza po 20 zeta.Wejdę z nim w spółkę i będę opychał tuleje na Allegero po pięć dych :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...