Skocz do zawartości

[hamulec] Ocieranie .

RycerzykLFC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Mam problem . Podczas wczorajszej jazdy rowerer tarcz zaczęła ocierać się o klocki. Wróciłem do domu wyregulowałem hamulec ale to nic nie dało .. Można regulować tylko jeden klocek a mi ociera o ten drugi .. Moj rower to Kross V6.

Napisano

odkręcasz śrubki 2 i 5 i ustawiasz tak coby nie ocierało, później ewentualnie regulujesz odległość 2 klocka...

powodzenia...:blink:

Napisano

Sie zapiekło :blink: Bywa, musisz walczyć, tylko nie zniszcz gniazda :down: Mnie sie ostatnio odkręciła w czasie jazdy ta z numerem 4, nie wiem co gorsze :P

Napisano
Jeszcze gdybym narzędzia miał normalne ...

Musze jechać kupic chyba ...

Lepiej , jak jest mocno przykręcone to uważać ze słabymi imbusami - bo oberwiesz i klucze i frezy śrub - może pozyczyc od kogoś? :blink:

Napisano

tak możesz bele nie te najtańsze

fajnie jakby były jakieś lepsze, dla wygody jakiś multitool, chociaż ja mam skompletowane osobno, kupione w sklepie z narzędziami, 4 lata dają radę, a używam ich często...

• Mod Team
Napisano

Od strony koła masz wejście na imbus, który reguluje odległość nieruchomego klocka od tarczy.

Jeśli to nie pomoże, to tak jak napisali poprzednicy - odkręć zacisk i na nim wyreguluj położenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...