Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[koszulka] 4F

• Nie możesz odpowiedzieć
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Grzeniu

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 157 postów
  • Imię:Grzesiek

Napisano 08 czerwiec 2011 - 14:19

Witam.
Jakiś miesiąc temu zakupiłem koszulkę rowerową w tej sieci.Miałem lekkie obawy przed zakupem,ale przełamałem się.Na rynku odzieży sportowej panuje spora konkurencyjność,więc aby zyskać klientów, ubrania muszą być solidne i przyjazne użytkownikom.Okazało się,że moje obawy nie potwierdziły się.Dopiero kilka wypadów w niej,ale na obecną chwilę nie zauważam większych minusów.Koszulka jak dla mnie jest przewiewna,materiał może nie jest najprzyjemniejszy w dotyku,ale nie ociera i nie gryzie.Na suwaku,od strony wewnętrznej i na wierzchu znajduje się materiałowa zakładka,co by się nie przyciąć przy szybszym, lub nieostrożnym zasuwaniu :icon_mrgreen: Z tyłu 3 kieszenie: dwie otwarte, po zewnętrznych- lewa i prawa oraz środkowa na suwaku.Wszystkie bardzo głębokie i pojemne,a szczególnie środkowa,niemalże pół pokoju w niej mieszczę :teehee: .Dolna krawędź koszulki na grubym 'ogumowaniu',przez co dobrze przylega do ciała i zapobiega podwiewaniu.Przyjemna kolorystyka,sporo odblaskowych elementów.Póki co nie mam na co narzekać :)

Fotki poglądowe:
Koszulka 1
Koszulka 2

Pozdro

P.S Jakoś dziwnie rozciągnęło te fotki w imageshacku(może tylko mi).

Rowery

• admin

#2 karbeti

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 18
  • 780 postów
  • Imię:Karol

Napisano 06 październik 2011 - 19:11

Nie wiem jak u ciebie ale u mnie po jakimś czasie zaczyna szwankować suwak. Ogólnie koszulka OK.

#3 Pavvel

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 19
  • 330 postów
  • Imię:Paweł
Garaż Rower

Napisano 06 październik 2011 - 21:32

Zgadza się. W obu (krótki i długi rękaw), które posiadam, jest z tym problem. Raz zamyka kieszeń, raz nie. Poza tym, koszulki ok.

P.

#4 karbeti

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 780 postów

Napisano 07 październik 2011 - 07:19

U mnie kieszeń na plecach w porządku, psuje się suwak pod szyją, nie to że ciężko się zasuwa, to czasami potrafi się rozdwoić. Materiał fajny, szybkoschnący. Jeżdżąc w bawełnianych koszulkach po powrocie do domu koszulki czasami były takie mokre od potu że mozna je było wyciskać, a tą koszulkę zdejmuję suchą. Mogliby tylko stosować lepszej jakości suwaki.

Użytkownik ulvgar edytował ten post 07 październik 2011 - 12:00
Nie cytujemy postów bezpośrednio nad naszymi.

#5 M333

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 74
  • 727 postów
  • Imię:Michał

Napisano 07 październik 2011 - 12:36

Wyświetl postUżytkownik Pavvel dnia 06 październik 2011 - 21:32 napisał

Zgadza się. W obu (krótki i długi rękaw), które posiadam, jest z tym problem. Raz zamyka kieszeń, raz nie. Poza tym, koszulki ok.

Spróbuj "natrzeć" ząbki zamka świecą (im więcej w niej wosku tym lepiej). Powinno pomóc.
Z zamkami-suwakami jak z amortyzatorami. Czasem trzeba przesmarować.

A jak suwak nie zasuwa (rozdwaja) to można delikatnie ścisnąć kombinerkami ten metalowy element. Bardzo delikatnie, z wyczuciem, od strony początku suwaka ("od dołu"), na jakiś czas pomoże.

Użytkownik M333 edytował ten post 07 październik 2011 - 12:39

Rowery

• admin

#6 karbeti

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 780 postów

Napisano 07 październik 2011 - 15:48

Wyświetl postUżytkownik M333 dnia 07 październik 2011 - 12:36 napisał

Spróbuj "natrzeć" ząbki zamka świecą (im więcej w niej wosku tym lepiej). Powinno pomóc.
Z zamkami-suwakami jak z amortyzatorami. Czasem trzeba przesmarować.

A jak suwak nie zasuwa (rozdwaja) to można delikatnie ścisnąć kombinerkami ten metalowy element. Bardzo delikatnie, z wyczuciem, od strony początku suwaka ("od dołu"), na jakiś czas pomoże.
Dzięki za podpowiedź, suwak da radę naprawić czy nawet wymienić. Chodzi mi o to że te suwaki są słabej jakości, po prostu ta firma kupuje jakąś najtańszą chińszczyznę ale materiał koszulki dobry, moim zdaniem solidnie uszyta i nawet wygodna.

#7 Pavvel

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 19
  • 330 postów
  • Imię:Paweł
Garaż Rower

Napisano 07 październik 2011 - 17:06

M333, dzięki za podpowiedź, wypróbuję :) Patentu ze świecą nie znałem.

P.

#8 Grzeniu

Pro

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 08 październik 2011 - 09:35

Witam,
W pierwszej koszulce którą kupiłem suwak faktycznie się rozdwajał i to od nowości,dlatego zaraz na drugi dzień pojechałem ją wymienić.Pani bez problemu wymieniła na nową i w tej już nie mam z tym problemu.Obydwa suwaki działają poprawnie.

#9 Czikita

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 14 postów

Napisano 10 październik 2011 - 20:48

Używam takiej samej, do tego mam spodenki do kompletu, nie mam problemów z suwakami. Wg mnie dobra jakość patrząc na cenę.

#10 Grzeniu

Pro

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 11 październik 2011 - 18:51

Nie wiem czy chodzi Ci o te spodenki z małą kieszonka na tyłku?Nie należą one do rodziny 'obcisłych' (masywna budowa moich ud nie pozwala mi się do nich przekonać),ale są równie świetne co i koszulka.Krótkie,zwiewne,przyjemny materiał :)

#11 karbeti

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 780 postów

Napisano 11 październik 2011 - 19:45

Szkoda że nie mają w swojej ofercie rowerówki długich spodni.

#12 Grzeniu

Pro

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 11 październik 2011 - 20:37

Faktycznie,na pewno chętnie bym kupił.Może na to wpadną w przyszłym roku.

#13 Czikita

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 14 postów

Napisano 12 październik 2011 - 18:09

Wyświetl postUżytkownik Grzeniu dnia 11 październik 2011 - 18:51 napisał

Nie wiem czy chodzi Ci o te spodenki z małą kieszonka na tyłku?Nie należą one do rodziny 'obcisłych' (masywna budowa moich ud nie pozwala mi się do nich przekonać),ale są równie świetne co i koszulka.Krótkie,zwiewne,przyjemny materiał :)
Nie, mam na myśli obcisłe, które wyglądają tak:
Dołączona grafika

#14 kojot15

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 23 postów

Napisano 28 październik 2011 - 14:37

Mam i polecam nic za tą kasę lepszego się nie dostanie

#15 szewczykluk

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 4
  • 250 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 30 październik 2011 - 10:03

Wyświetl postUżytkownik kojot15 dnia 28 październik 2011 - 14:37 napisał

Mam i polecam nic za tą kasę lepszego się nie dostanie
a dostanie sie;)teraz sezon wyprzedazy - wychaczylem markowe spodenki za 50 zeta;)

#16 jowel

Świeżak

• Użytkownik
  • 3 postów
  • Imię:K

Napisano 26 listopad 2011 - 15:00

Hej,
Przede wszystkim chciałem się przywitać i pozdrowić wszystkich forumowiczów! (Mój pierwszy post na forum, pewnie będę tu zaglądać dość często :) )

Też posiadam koszulkę ponad pół roku, używam jej dość intensywnie i jestem zadowolony, więc zdecydowanie mogę polecić.
Z tymi zamkami faktycznie mają problem, ja od razu na sklepie wybierałem chyba z 3, bo zamki nie chodziły, jak należy, ale wybrałem najlepszy i działa w sumie dobrze cały czas.
Myślę,że za te pieniądze to bardzo dobry sprzęt, lepszy niż Lidlowe koszulki i wzór powiedziałbym bardziej "profesjonalny" :)