Forum rowerowe

• Jesteśmyna

[Góra Św Anny] - jednodniowa wycieczka 29 maj

• Zamknięty Temat jest zamknięty
331 odpowiedzi w tym temacie

#321 ursusek

Maniak

• Banned
  • Reputacja: 3
  • 382 postów

Napisano 13 czerwiec 2011 - 13:45

Pojeżdzić po górach to fajna sprawa,z tym że większość chyba nie jeżdziła po górach.Ja zdobyłem parę szczytów ale asfaltem.Można się wybrać gdzieś w góry i pojeżdzić po szlakach.Myślę że logicznym by było na początek wybrać jakąś łatwą trasę bez kamieni i bez morderczych wjazdów i karkołomnych zjazdów :).Proponuję na początek coś w miarę lajtowego,o ile można w górach znależć coś lajtowego :).Mam pewnien pomysł który już w zeszłym roku chciałem zrealizować.Pociągiem dojechać do miejscowości Łodygowice,następnie asfaltem kierować się na Szczyrk.Zdobyć Salmopol i potem szlakiem pojechać do Wisły.Szedłem tamtędy pieszo i wydaje mi się że trasa jest w miarę łatwa.Co o tym sądzicie ?,byłby ktoś chętny ?.

Rowery

• admin

#322 MlodyBarney

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 286 postów
  • Imię:Wojtek

Napisano 13 czerwiec 2011 - 13:58

Ja byłbym chętny lecz jednak tak jak kiedyś rozmawialiśmy z Grzegorzkm fajnie byłoby dojechać pociągiem do Szczyrku później kolejką na Skrzyczne i pojeździć po szczytach:) Trzeba się umówić i tak zrobić;)

#323 Mordiz

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 408 postów

Napisano 13 czerwiec 2011 - 14:06

Trasa jest głównie asfaltem ?

#324 dayus

Master

• Elita
  • Reputacja: 5
  • 1817 postów
  • Imię:Dawid

Napisano 13 czerwiec 2011 - 15:30

Ja bylem kiedys w Beskidach z Rikerem i Tobo z forum, Tobo zna super trasy w Beskidach.
Jak w góry to tylko pociagiem/samochodem,bo nie ma sensu jechac np. do Bielska rowerem i pozniej tam posiedziec już jako wymęczony;p

Pociagiem mozna do Bielska,stamtad na Szyndzielnie poprzez inne "górki" az do Szczyrku na Skryczne i stamtad juz do Zywca pociagiem;)
Wymyslcie jakas trase i moze bedzie cos z tego;)

#325 Mordiz

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 408 postów

Napisano 13 czerwiec 2011 - 16:32

innej opcji nie ma jak dojechać pociągiem lub autem.

ja jestem za Beskidami !

Rowery

• admin

#326 ursusek

Maniak

• Banned
  • 382 postów

Napisano 13 czerwiec 2011 - 16:40

Wyświetl postUżytkownik Mordiz dnia 13 czerwiec 2011 - 14:06 napisał

Trasa jest głównie asfaltem ?

Trasa którą zaproponowałem wiedzie z Łodygowic do Szczyrku asfaltem (około 10 km).Można to uznać jako rozgrzewkę przed wjazdem na Salmopol :).Z Salmopolu do Wisły trasa wiedzie szlakiem,z tego co pamiętam nie ma tam asfaltu i szlak jest w miarę łatwy.

Wyświetl postUżytkownik MlodyBarney dnia 13 czerwiec 2011 - 13:58 napisał

Ja byłbym chętny lecz jednak tak jak kiedyś rozmawialiśmy z Grzegorzkm fajnie byłoby dojechać pociągiem do Szczyrku później kolejką na Skrzyczne i pojeździć po szczytach:) Trzeba się umówić i tak zrobić;)

W Szczyrku nie ma stacji PKP :).Najbliżej jest z miejscowości Łodygowice w której zatrzymuje się pociąg.Skrzyczne proponuję zaliczyć nastepnym razem,na początek proponuję coś lżejszego (czyt wyżej).Trzeba wziązć pod uwagę zdobycie Salmopolu co też jest jakimś tam wyzwaniem ;).

#327 MlodyBarney

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 286 postów
  • Imię:Wojtek

Napisano 13 czerwiec 2011 - 17:21

Picasa Web Albums - Wojciech Barczyk - Góra Św Anny

Macie zdjęcia od Andrzeja;)

#328 grzegorzkm

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 169 postów
  • Imię:Grzegorz

Napisano 13 czerwiec 2011 - 19:24

MlodyBarney , pociagiem nie dojedziesz do Szczyrku tylko tak jak pisal Ursusek trzeba jechac do Lodygowic pozniej asfaltem az do szczyrku a nawet mozna z buczkowic czerwonym szlakiem wjechac na skrzyczne :icon_lol:

a tak na powaznie to jesli ma to byc lajt to proponuje tak : wjazd krzeselkiem na skrzyczne a pozniej , male skrzyczne , malinowska skala ,zielony kopiec , gawlasi i zjazd do wisly zoltym szlakiem po przez cienkow wyzni , posredni i nizni , trasa latwa i przyjemna , mona by na hulajnodze jechac :icon_wink:

#329 Mody

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 6
  • 1471 postów

Napisano 13 czerwiec 2011 - 19:51

Jestem jak najbardziej za, od jutra mam urlop do końca czerwca, to da się coś poskładać myślę. Na tych szlakach się nie znam, więc polegam na Was :)

#330 aegis

Pro

• Użytkownik
  • 147 postów
  • Imię:Adi
Garaż Rower

Napisano 13 czerwiec 2011 - 20:21

Wyświetl postUżytkownik Mody dnia 13 czerwiec 2011 - 19:51 napisał

Jestem jak najbardziej za, od jutra mam urlop do końca czerwca, to da się coś poskładać myślę. Na tych szlakach się nie znam, więc polegam na Was :)
ja jade w piatek,a mrkura w niedziele sa wolne miejsca -szczegóły w temacie [Katowice] i [Tychy] Zapraszamy :thumbsup:

Użytkownik aegis edytował ten post 13 czerwiec 2011 - 20:21

#331 Mody

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 6
  • 1471 postów

Napisano 13 czerwiec 2011 - 20:42

Wyświetl postUżytkownik aegis dnia 13 czerwiec 2011 - 20:21 napisał

ja jade w piatek,a mrkura w niedziele sa wolne miejsca -szczegóły w temacie [Katowice] i [Tychy] Zapraszamy :thumbsup:
Właściwie zapomniałem dodać, że w ten weekend, czy też wcześniej nie dam rady, ale od następnego tygodnia, jak najbardziej :)

#332 sssbus

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 131 postów
  • Imię:Sebastian

Napisano 05 sierpień 2011 - 15:41

Hej, nie było mnie tu dość dawno. Mam pytanko czy jeszcze ktoś będzie chętny na Górę św. Anny się wybrać?? Teraz pogoda się rozkręca a i ja mam też czas (głównie soboty). Więc jak coś to dajcie znać :)
Pozdrawiam