Na wstępie chciałem zaznaczyć,że jestem nowym użytkownikiem tego forum i niezmiernie się cieszę z przynależności do tej grupy pasjonatów Bicykli.
A teraz do Meritum tematu.
Stanąłem przed moim zdaniem bardzo ważnym wyborem, który w znacznym stopniu umili mi jazdę na rowerze, przyczyni się do poprawy "wyników" oraz komfortu jazdy. Mianowicie Pedały SPD.
Jako, że mój Scott Aspect 45 posiada zwykłe firmowe pedały, które nie są za wygodne, za dobrze nie trzymają obuwia i ogólnie wyglądają biednie, chciałem zakupić pedały SPD jednej z firm wymienionych w Tytule postu.
SHIMANO: PD-M540
Ritchey: COMP V4
Xpedo: MF3
Zdaje sobie sprawę,że każde z wymienionych posiadają swoje wady i zalety. Przeczytałem także recenzje całej trójki w dziale Recenzji.
Od pedałów oczekuje kulturalnej lekkiej pracy, szerokiego zakresu regulacji, dobrego stosunku, cena/jakość oraz Wyglądu.
Nie ukrywam że moim faworytem są Xpedo MF3, konstrukcja podobna do pedałów Ritchey'a, lecz kolorystyka o wiele bardziej do mnie przemawia.
Cenowo, wszystkie modele stoją na mniej więcej takim samym pułapie.
Co do butów z którymi będą współpracować..... jeszcze nie wiem, tzn: nie podjąłem decyzji który model obuwia będzie dla mnie odpowiedni.Ale to chyba tutaj nie ma znaczenia.
Koledzy, które pedały poleciliście by na początek przygody z SPD.
Pozdrawiam

Temat jest zamknięty
Rower