'ursusek' - A trasa którą jechaliście też bardzo ładna i widokowa - Międzybrodzie Bialskie i Żywieckie ładne okolice - też zaliczyłem w tym roku a Szczyrk-Przełęcz Salmopolska dwa lata temu , tylko że jechałem w odwrotnym kierunku, zjeżdżałem z Białego Krzyża do Szczyrku i przez Bielsko B. Pszczynę wracałem do domu.
Przełam się (>250km)
Napisano 21 wrzesień 2010 - 10:23
'ursusek' - A trasa którą jechaliście też bardzo ładna i widokowa - Międzybrodzie Bialskie i Żywieckie ładne okolice - też zaliczyłem w tym roku a Szczyrk-Przełęcz Salmopolska dwa lata temu , tylko że jechałem w odwrotnym kierunku, zjeżdżałem z Białego Krzyża do Szczyrku i przez Bielsko B. Pszczynę wracałem do domu.
Rowery
Napisano 21 wrzesień 2010 - 14:15
Użytkownik mroczny dnia 20 wrzesień 2010 - 13:46 napisał
Trasa asfaltowa z Wodzisławia Śl. przez Opave - Mladecko - Bilcice - Leskovec Nad Moravici - Bruntal - Svetla Hora - Mala Moravka - Karlova Studanka - Vbrno Pod Pradedem - Krasov - Krnov - Opava - Racibórz - Wodzisław Śl. 264km.
Miał być wjazd na Pradziada 1492 m.n.p.m. ale jechałem bez mapy i trochę się gubiłem, nie znalazłem drogi wjazdowej na tą górę
(o ile taka jest) Trasa bardzo fajna , dużo podjazdów a co za tym idzie dużo zjazdów. Na pewno za lekko się ubrałem, było chłodno a na zjazdach dłonie marzły i drętwiały z zimna. A tu link do mapy i fotek z trasy - Picasa Web Albums - marek mroczny - Karlova Stude...
Świetna wycieczka, podziwiam! Jeseniki to przepiękna okolica, prawdziwy raj dla rowerzystów. Co do Twoich wątpliwośći związanych z wjazdem na Pradziada... istnieje taka droga, na zdjęciu nr 76 byłeś przy jej rozwidleniu, gdybyś pojechał prosto na Ovcarnę to dotarłbyś pod szczyt, od tego miejsca, a jest to restauracja-schronisko jeszcze około 2 km do samego Pradziada;) Życzę zdobycia kiedyś tego szczytu bo dla widoków i pózniejszych zjazdów warto!
Użytkownik rudyLis edytował ten post 21 wrzesień 2010 - 14:18
Napisano 21 wrzesień 2010 - 18:34
[/quote]
Dzięki za informację. Może jeszcze w tym roku się tam wybiorę, chociaż już dni troch za krótkie a wracając w nocy za dużo widoków stracę.
A w sobotę lub w niedzielę(jak będzie pogoda)chce wjechać na Biskupią Kope ,
Napisano 22 wrzesień 2010 - 09:17
Napisano 22 wrzesień 2010 - 12:56
Użytkownik painter dnia 22 wrzesień 2010 - 09:17 napisał
Muszę ją zobaczyć !
Rowery
Napisano 23 wrzesień 2010 - 19:21
Napisano 25 wrzesień 2010 - 13:36
Użytkownik painter dnia 23 wrzesień 2010 - 19:21 napisał
Ja wczoraj 270 km. Zlate Hory . Ciężko było a nawet bardzo ciężko !!! Jak dojechałem do Opavy zaczął wiać silny wiatr.
W Uvalnie skręciłem do granicy i dojechałem aż za Branice, chciałem wracać do domu. Ale jakoś mi przeszło, wróciłem do Uvalna
i jechałem dalej. Myślałem że wjadę na Biskupią Kopę. Gdy dojechałem do Zlatych Hor byłem za bardzo zmęczony zmaganiem się z wiatrem i myślałem już tylko o powrocie do domu.
Czasami tak wiało że nawet lekko z górki miałem problem rozpędzić się do 20km/h.
Trasa prosta bez podjazdów - ale do domu dojechałem baaaaardzo zmęczony. Nawet jazda długich tras po górach mnie nigdy tak
nigdy nie wykończyła.
Tu mapa trasy Picasa Web Albums - marek mroczny - Zlate Hory 2...
Co do dołączenia się to nie widzę problemu . Pogadamy na wiosnę.
Użytkownik mroczny edytował ten post 25 wrzesień 2010 - 13:40
Napisano 25 wrzesień 2010 - 19:02
Użytkownik intruz dnia 25 wrzesień 2010 - 15:35 napisał
Jazda samemu ma też swoje plusy np.
Jadę swoim tempem,nie muszę nikogo gonić lub na nikogo czekać.
Zatrzymuję sie gdzie i kiedy chcę itd. itp.
Żeby wyjechać z kimś w dłuższą trasę, to myślę że na początek najlepiej trochę pojeździć na krótszych odcinkach
i się ''dotrzeć'' Tak uważam chociaż mogę się mylić .
Na drugi rok spróbuję pojeździć z kimś, zobaczę co z tego wyniknie.
Napisano 15 sierpień 2011 - 11:07
To ja się pochwale wczorajszym wyczynem, Pradziad zdobyty 1492 m n.p.m. , przejechane 294 km. w czasie 14,25, średnia prędkość 20,38 , max.speed 67,39. A w linku mapa i zdjęcia z trasy. https://picasaweb.go...rzejechane294Km
Napisano 15 sierpień 2011 - 21:53
Napisano 16 sierpień 2011 - 16:03
A tu poprawiony link - Picasa Web Albums - marek mroczny - Praděd (Pradz...