Forum rowerowe

• Jesteśmyna

Przełam się (>250km)

291 odpowiedzi w tym temacie

#281 mroczny

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 53 postów
  • Imię:marek

Napisano 21 wrzesień 2010 - 10:23

Wyświetl postOd 20 wrzesień 2010 - 19:46 :

Super widoczki :D.Ja dzisiaj z kumplem zrobilismy 138 km.Wyjechalismy z Katowic do Wisły przez - Imielin-Oświecim-Takie rózne wioski-Kęty-Czaniec-.Zjazd z Salmopolu zajefajny,licznik pokazywał momentami 80 km/h.
Trasa naprawdę widokowa. Tak naprawdę to prawie całe Czechy to piękny kraj, urokliwe i zadbane miasteczka, prawie wszędzie góry i drogi przyjazne dla rowerzystów. Aż się nie chce wracać do Pl.

'ursusek' - A trasa którą jechaliście też bardzo ładna i widokowa - Międzybrodzie Bialskie i Żywieckie ładne okolice - też zaliczyłem w tym roku a Szczyrk-Przełęcz Salmopolska dwa lata temu , tylko że jechałem w odwrotnym kierunku, zjeżdżałem z Białego Krzyża do Szczyrku i przez Bielsko B. Pszczynę wracałem do domu.

Rowery

• admin

#282 rudyLis

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 14 postów
  • Imię:Michał

Napisano 21 wrzesień 2010 - 14:15

Wyświetl postUżytkownik mroczny dnia 20 wrzesień 2010 - 13:46 napisał

To ja znowu się pochwalę, kolejna trasa ponad 250 km.
Trasa asfaltowa z Wodzisławia Śl. przez Opave - Mladecko - Bilcice - Leskovec Nad Moravici - Bruntal - Svetla Hora - Mala Moravka - Karlova Studanka - Vbrno Pod Pradedem - Krasov - Krnov - Opava - Racibórz - Wodzisław Śl. 264km.
Miał być wjazd na Pradziada 1492 m.n.p.m. ale jechałem bez mapy i trochę się gubiłem, nie znalazłem drogi wjazdowej na tą górę
(o ile taka jest) Trasa bardzo fajna , dużo podjazdów a co za tym idzie dużo zjazdów. Na pewno za lekko się ubrałem, było chłodno a na zjazdach dłonie marzły i drętwiały z zimna. A tu link do mapy i fotek z trasy - Picasa Web Albums - marek mroczny - Karlova Stude...

Świetna wycieczka, podziwiam! Jeseniki to przepiękna okolica, prawdziwy raj dla rowerzystów. Co do Twoich wątpliwośći związanych z wjazdem na Pradziada... istnieje taka droga, na zdjęciu nr 76 byłeś przy jej rozwidleniu, gdybyś pojechał prosto na Ovcarnę to dotarłbyś pod szczyt, od tego miejsca, a jest to restauracja-schronisko jeszcze około 2 km do samego Pradziada;) Życzę zdobycia kiedyś tego szczytu bo dla widoków i pózniejszych zjazdów warto!:)

Użytkownik rudyLis edytował ten post 21 wrzesień 2010 - 14:18

#283 mroczny

Amator

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 21 wrzesień 2010 - 18:34

[quote name='rudyLis' date='21 wrzesień 2010 - 14:15 ' Co do Twoich wątpliwośći związanych z wjazdem na Pradziada... istnieje taka droga, na zdjęciu nr 76 byłeś przy jej rozwidleniu, gdybyś pojechał prosto na Ovcarnę to dotarłbyś pod szczyt, od tego miejsca, a jest to restauracja-schronisko jeszcze około 2 km do samego Pradziada;) Życzę zdobycia kiedyś tego szczytu bo dla widoków i pózniejszych zjazdów warto!:)
[/quote]
Dzięki za informację. Może jeszcze w tym roku się tam wybiorę, chociaż już dni troch za krótkie a wracając w nocy za dużo widoków stracę. :confused: Koniecznie muszę kupić mapę tych okolic.
A w sobotę lub w niedzielę(jak będzie pogoda)chce wjechać na Biskupią Kope ,

#284 painter

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 13 postów
  • Imię:mateusz

Napisano 22 wrzesień 2010 - 09:17

Pradziada trzeba zobaczyć :) Ale po mojej niedawnej wycieczce twierdze że pradziad się chowa przy tym miejscu Dlouhé stráně polecam:)

#285 mroczny

Amator

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 22 wrzesień 2010 - 12:56

Wyświetl postUżytkownik painter dnia 22 wrzesień 2010 - 09:17 napisał

Pradziada trzeba zobaczyć :icon_redface: Ale po mojej niedawnej wycieczce twierdze że pradziad się chowa przy tym miejscu Dlouhé stráně polecam:)
Oj !!! Chyba co tydzień będę jeździł w tamte okolice. Nie wiedziałem że tam jest elektrownia szczytowo pompowa.
Muszę ją zobaczyć !

Rowery

• admin

#286 painter

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 13 postów
  • Imię:mateusz

Napisano 23 wrzesień 2010 - 19:21

Niedługo będę w raciborzu i jeśli można dołaczyłbym się do takich dystansów.Dzisiaj walnołem 200 i mam chętkę na więcej, ale to może w następnym sezonie

#287 mroczny

Amator

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 25 wrzesień 2010 - 13:36

Wyświetl postUżytkownik painter dnia 23 wrzesień 2010 - 19:21 napisał

Niedługo będę w raciborzu i jeśli można dołaczyłbym się do takich dystansów.Dzisiaj walnołem 200 i mam chętkę na więcej, ale to może w następnym sezonie

Ja wczoraj 270 km. Zlate Hory . Ciężko było a nawet bardzo ciężko !!! Jak dojechałem do Opavy zaczął wiać silny wiatr.
W Uvalnie skręciłem do granicy i dojechałem aż za Branice, chciałem wracać do domu. Ale jakoś mi przeszło, wróciłem do Uvalna
i jechałem dalej. Myślałem że wjadę na Biskupią Kopę. Gdy dojechałem do Zlatych Hor byłem za bardzo zmęczony zmaganiem się z wiatrem i myślałem już tylko o powrocie do domu.
Czasami tak wiało że nawet lekko z górki miałem problem rozpędzić się do 20km/h.
Trasa prosta bez podjazdów - ale do domu dojechałem baaaaardzo zmęczony. Nawet jazda długich tras po górach mnie nigdy tak
nigdy nie wykończyła.

Tu mapa trasy Picasa Web Albums - marek mroczny - Zlate Hory 2...

Co do dołączenia się to nie widzę problemu . Pogadamy na wiosnę.

Użytkownik mroczny edytował ten post 25 wrzesień 2010 - 13:40

#288 intruz

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 374 postów
  • Imię:Dawid

Napisano 25 wrzesień 2010 - 15:35

Ty takie dystanse jeździsz samotnie ? Kurcze mnie by zabrakło motywacji :icon_mrgreen:
Nowy sezon..
Dołączona grafika

#289 mroczny

Amator

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 25 wrzesień 2010 - 19:02

Wyświetl postUżytkownik intruz dnia 25 wrzesień 2010 - 15:35 napisał

Ty takie dystanse jeździsz samotnie ? Kurcze mnie by zabrakło motywacji :)
Zawsze jeżdżę sam i jakoś mi to nie przeszkadza (chyba dobrze się czuję w swoim towarzystwie} :blink:
Jazda samemu ma też swoje plusy np.
Jadę swoim tempem,nie muszę nikogo gonić lub na nikogo czekać.
Zatrzymuję sie gdzie i kiedy chcę itd. itp.

Żeby wyjechać z kimś w dłuższą trasę, to myślę że na początek najlepiej trochę pojeździć na krótszych odcinkach
i się ''dotrzeć'' Tak uważam chociaż mogę się mylić .
Na drugi rok spróbuję pojeździć z kimś, zobaczę co z tego wyniknie.

#290 mroczny

Amator

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 15 sierpień 2011 - 11:07

Jakoś sie nikt nie przełamuje :icon_mrgreen:
To ja się pochwale wczorajszym wyczynem, Pradziad zdobyty 1492 m n.p.m. , przejechane 294 km. w czasie 14,25, średnia prędkość 20,38 , max.speed 67,39. A w linku mapa i zdjęcia z trasy. https://picasaweb.go...rzejechane294Km

#291 Lisek321

Świeżak

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 15 sierpień 2011 - 21:53

bardzo fajna trasa a widoki jeszcze lepsze

#292 mroczny

Amator

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 16 sierpień 2011 - 16:03

Widoki bajeczne . Jeszcze raz w tym roku tam zajadę, wrzesień / październik - jesień, będzie bardziej kolorowo . :thumbsup:
A tu poprawiony link - Picasa Web Albums - marek mroczny - Praděd (Pradz...