Ok, dzieki za odpowiedz. W takim razie zaczynam kompletowac zestaw do odpowietrzania. A jak nie uda sie tego zrobic samemu, to ruszam do Wroclawia.
[Hamulce tarczowe] E. - niepewność jutra
Started By goldbloom, wrz 23 2009 22:32
83 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 maj 2011 - 12:28
Rowery
Napisano 02 czerwiec 2011 - 20:59
nie cokolwiek, bo Juicy to nie jest jednorazówka. Dostałem J7 z 2006 roku do serwisu - wymieniłem wszystkie tłoczki i uszczelki i hamulec przejedzie kolejne 5 sezonów. Elixira też da się kompleksowo wyremontować, choć koszt jest sporo większy ...
Napisano 02 czerwiec 2011 - 23:31
Użytkownik Andrew dnia 02 czerwiec 2011 - 20:59 napisał
nie cokolwiek, bo Juicy to nie jest jednorazówka. Dostałem J7 z 2006 roku do serwisu - wymieniłem wszystkie tłoczki i uszczelki i hamulec przejedzie kolejne 5 sezonów. Elixira też da się kompleksowo wyremontować, choć koszt jest sporo większy ...
taaa jak wymienisz cylinderki , uszczelki to każdy hamulec będzie znowu działał , pytanie tylko jak szybko znowu się zasyfi i jak szybko znowu bedzie trzeba wymieniać ? no i te 5 sezonów ? to zależy już od intensywności jazdy w sezonie bo niektórym starczy a innym w połowie sezonu się posypie hehe hamulec czy klamka jak jest najprościej wykonana bez udziwnień (jak to ma w zwyczaju avid) to i łatwiej jest ją właściwie i szybko ustawić i wogóle mniej awaryjna , wiem o czym pisze bo dziennie serwisuje kilkanaście różnych rodzai hamulców i nie będę tu pisał które są najlepsze bo to każdy wie kto ich uzywa