Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[Hamulce tarczowe] E. - niepewność jutra

83 odpowiedzi w tym temacie

#81 dzaku

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 20 postów

Napisano 25 maj 2011 - 12:28

Ok, dzieki za odpowiedz. W takim razie zaczynam kompletowac zestaw do odpowietrzania. A jak nie uda sie tego zrobic samemu, to ruszam do Wroclawia.

Rowery

• admin

#82 pikur

Świeżak

• Użytkownik
  • 26 postów
  • Imię:Marcin

Napisano 02 czerwiec 2011 - 17:57

Wyświetl postUżytkownik Andrew dnia 25 wrzesień 2009 - 09:46 napisał

Elixir to świetny hamulec. Dopóki nie zacznie się psuć. Jest to "semi-jednorazówka".

zgadzam się z tym ! cokolwiek od sram czy tam avid to jednorazówki , jak sie raz zpsuje to do kosza

#83 Andrew

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 234
  • 2993 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 20:59

nie cokolwiek, bo Juicy to nie jest jednorazówka. Dostałem J7 z 2006 roku do serwisu - wymieniłem wszystkie tłoczki i uszczelki i hamulec przejedzie kolejne 5 sezonów. Elixira też da się kompleksowo wyremontować, choć koszt jest sporo większy ...

#84 pikur

Świeżak

• Użytkownik
  • 26 postów
  • Imię:Marcin

Napisano 02 czerwiec 2011 - 23:31

Wyświetl postUżytkownik Andrew dnia 02 czerwiec 2011 - 20:59 napisał

nie cokolwiek, bo Juicy to nie jest jednorazówka. Dostałem J7 z 2006 roku do serwisu - wymieniłem wszystkie tłoczki i uszczelki i hamulec przejedzie kolejne 5 sezonów. Elixira też da się kompleksowo wyremontować, choć koszt jest sporo większy ...

taaa jak wymienisz cylinderki , uszczelki to każdy hamulec będzie znowu działał , pytanie tylko jak szybko znowu się zasyfi i jak szybko znowu bedzie trzeba wymieniać ? no i te 5 sezonów ? to zależy już od intensywności jazdy w sezonie bo niektórym starczy a innym w połowie sezonu się posypie hehe hamulec czy klamka jak jest najprościej wykonana bez udziwnień (jak to ma w zwyczaju avid) to i łatwiej jest ją właściwie i szybko ustawić i wogóle mniej awaryjna , wiem o czym pisze bo dziennie serwisuje kilkanaście różnych rodzai hamulców i nie będę tu pisał które są najlepsze bo to każdy wie kto ich uzywa :) ale dla mnie avid jest do ....... no właśnie nie przeklinać :teehee: