Forum rowerowe

• Jesteśmyna

Bielawa - trasa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
51 odpowiedzi w tym temacie

#41 motonita

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 15 postów
  • Imię:Adam

Napisano 18 maj 2009 - 14:58

Dla mnie to pierwszy w życiu wyscig w górach. Wyscig bardzo mi sie podobał, choc przed wyscigiem miałem obawy czy poradze sobie z górami. Okazał się że jestem urodzonym "góralem" z 122 pozycji na 10km przeszedłem sie na 48pozycje na 40km i pewnie bym jeszcze wyprzedził pare osób na podjazdach ale niestety na 40km na zjezdzie pękł mi zacisk od przednigo koła a w rezultacie koło wyskoczyło i wylądowałem przy 35km/h na twarzy. Całe szczescie nic sobie nie połamałem, ale buzkę mam tak obdartą i opuchniętą że przynajmniej 1 miesiac sie będzie goic, dodam że jem przez słomkę :). Z kasku nic nie zostało, wiec jednak warto je nosic. W Nałęczowie stawie sie na bank, nawet jak buzka sie nie zagoi do konca.

Rowery

• admin

#42 pablo111

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 30 postów
  • Imię:Paweł

Napisano 18 maj 2009 - 18:47

Dla mnie tez to był pierwszy maraton (dop tej pory tylko rajdy rekreacyjne:)) i tez troche obawiałem sie gór dlatego wybrałem MINI ale trasa była super (miałem jeszcze pary w nogach wiec mogłem wziąśc medio hehehe) po raz pierwszy miałem tyle przewyzszenia ale dałem rady i jakos poszło, maraton ogólnie fajny super organizacja tylko z tą rundą honorową Im cos nie poszło, do Nałęczowa tez sie wybieram pojade na Medio :)

#43 frezer

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 19 postów

Napisano 18 maj 2009 - 22:56

Znalazłem w innym programie korektę wskazań GPS (wyszło 1380m przewyższenia).

Myślę, że ten wykres przewyższeń z MEDIO (z rundą honorową) będzie dokładniejszy w porównaniu do zamieszczonego przeze mnie wcześniej:
Dołączona grafika

#44 Raffi

Pro

• Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 20 maj 2009 - 08:21

Trasa spoko, można się było ujechać i na podjazdach trzeba się było napracować.
Przewyżenia razem z rundą honorową wyszły mi 1360m na Medio, pomiar z Polara.

#45 LRBUKOWSKI

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 163 postów
  • Imię:LECH

Napisano 20 maj 2009 - 12:04

Wyświetl postUżytkownik Molus dnia 18.05.2009, 08:15 napisał

Przewyższenie:
Medio - około 1400m
Na Grand Fondo - około 2100m

Wydaje mi się, że organizator powinien pisać prawdę, aby wszyscy (a szczególnie Ci słabsi) wiedzieli na co się porywają ;) .
Mi akurat to nie przeszkodziło, jako jedyny przejechałem najdłuższy odcinek wczorajszej trasy bo zbłądziłem.
Na Grand Fondo wyszło mi 92km i 2370m :) . Niestety zagapiłem się na drugiej pętli i dokręciłem sobie około 3km zjazdu i 3km podjazdu :P .

CYTAT(Molus @ 18.05.2009, 08:15)
Przewyższenie:
Medio - około 1400m
Na Grand Fondo - około 2100m

Wydaje mi się, że organizator powinien pisać prawdę, aby wszyscy (a szczególnie Ci słabsi) wiedzieli na co się porywają .
Mi akurat to nie przeszkodziło, jako jedyny przejechałem najdłuższy odcinek wczorajszej trasy bo zbłądziłem.
Na Grand Fondo wyszło mi 92km i 2370m . Niestety zagapiłem się na drugiej pętli i dokręciłem sobie około 3km zjazdu i 3km podjazdu .

Ja 17 kwietnia napisałem do orgów maila z uwagą, że opisy tras powtarzanych z ubiegłego roku mają 10 razy mniejsze przewyższenia. ( tak wtedy było). po tej uwadze opisy poprawiono na zeszłoroczne i dostałem maila z odpowiedzia ze to grafik się pomylił, a tak w ogóle to jak ktos był rok temu to wie jak jest. Może i tak, ale dla nowych to tak jakby za wszelka cene komus zależało na sprawieniu wrażenia (dobór nowych miejscowoscii rezygnacja z Jeleniej Góry i Szczawna), że to jest cykl maratonów prawie płaskich. Przed chwilą sprawdziłem opisy Nałęczowa z tego i ubiegłego roku - ta sama trasa i nagle pisza ze teraz jest 150 m a rok temu pisali że na medio jest 500 a gf- 800. szokujaca zmiana. Czyzby nagle zmieniło sie ukształtowanie terenu.
kolejny temat. Odbyły sie trzy maratony, na kazdym w opisie trasy rodzinnej jest napisane ze jest to dystans 10 km tyle, że to nieprawda. raz jest mniej, raz wiecej. Dla nas doroslych to pikuś, ale dzieci czują sie po prostu traktowane niepoważnie, a to te dzieci właśnie są przyszłościa takich imprez.

Rowery

• admin

#46 AdamRadpak

Świeżak

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 20 maj 2009 - 13:06

W tej materii organizator powinien zareagować. Może w temacie "przewyższenie" rozumie tylko róznice poziomów miedzy najniższym a najwyzszym punktem. To zresztą nie ma znaczenia. Nas interesuje suma przewyższeń czyli ile mamy do wjechania pod górę. Skoro zdarzaja sie odpowiedzi w rodzaju "nie musi Pan tu jeździć" to ręce opadają. Przecież informacja o tym za co płacę jest oferta handlową i jako taka powinna być dotrzymana. Skoro oferuje mi się przejazd wg warunków z opisu trasy, to za to płacę. Jeśli są zmiany i tak duże jak różnica wysokości rzędu 50%, to może należą się zwroty poniesionych kosztów w wysokości 50%? Może bije pianę ale apeluję do organizatora o rzetelność w podawaniu informacji. Przy rozliczniu wpłat bardzo mocno pilnuje dotrzymania umowy. Wpłacilismy startowe jako Team przed maratonem w sobotę. Po maratonie okazało się, że nas nie sklasyfikowano, bo nie zapłaciliśmy. Nikt nas nie poinformował, że należy jeszcze poinformować inną panią o tym fakcie. Odkręciliśmy zamieszanie. Widać jednak, że kasa a szczególnie jej brak jest bolesna. Dla mnie bolesne było przejechanie 1400m w górę zamiast 950m. Może dałoby sie to jakos pogodzić Panie Czesławie?
Skandia "186"

#47 Molus

Świeżak

• Użytkownik
  • 35 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 20 maj 2009 - 13:20

Wyświetl postUżytkownik AdamRadpak dnia 20.05.2009, 14:06 napisał

Wpłacilismy startowe jako Team przed maratonem w sobotę. Po maratonie okazało się, że nas nie sklasyfikowano, bo nie zapłaciliśmy. Nikt nas nie poinformował, że należy jeszcze poinformować inną panią o tym fakcie.
Z tego powodu pewnie nie było nas także wśród numerków do losowania. Ciekawe, czy nie ominęła nas jakaś nagroda :P .
Pozdrawiam
Tomek

Skandia 133
Mazovia 2000

#48 seba94

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 2 postów

Napisano 20 maj 2009 - 14:24

Czyli jaki wniosek -olewają nas i tyle. Liczy sie kasa ,kasa,kasa.

#49 bondido

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 6 postów

Napisano 21 maj 2009 - 14:12

Czy trasa faktyczna była taka sama jak na mapce opublikowanej na stronie organizatora?
Chodzi mi przede wszystkim o to czy maraton przebiegał przez Przełęcz Jugowską?

#50 frezer

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 19 postów

Napisano 21 maj 2009 - 15:31

Cytat

Czy trasa faktyczna była taka sama jak na mapce opublikowanej na stronie organizatora?

Trasa tegorocznego MEDIO: http://www.gpsies.co...vsceaieshqlllys

#51 konflo

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 18 postów

Napisano 21 maj 2009 - 20:36

Wyświetl postUżytkownik bondido dnia 21.05.2009, 15:12 napisał

Trasa nie była poprowadzona przez przęł. Jugowską.Została skrócona.
Na pytanie sędziego , czy aby trasa nie jest źle oznakowana, że nie prowadzi przez Stok narciarski Rymarz, Przel. Jugowską , powiedział ,że wszystko jest ok bo zmienili troszke trase.Z tego co wiem , nikt nie został o tym poinformowany.
Jeżdze po maratonach u Golonki, Grabka, i tam wszystko wygląda inaczej, duzo korzystniej.

#52 bondido

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 6 postów

Napisano 21 maj 2009 - 21:05

Wyświetl postUżytkownik frezer dnia 21.05.2009, 16:31 napisał

Trasa tegorocznego MEDIO: http://www.gpsies.co...vsceaieshqlllys

Dzięki. Teraz już wszystko wiem. A ja stałem na przełęczy i doczekałem się tylko jednego zbłąkanego zawodnika :-)