Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[licznik] Kelly's KCC-16WL

• Nie możesz odpowiedzieć
26 odpowiedzi w tym temacie

#21 premier2

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 45
  • 2060 postów
  • Imię:Przemek
Garaż Rower

Napisano 08 czerwiec 2011 - 20:36

To nie problem licznika, tylko rodzaju transmisji danych. Tu jest analogowa, więc bardzo podatna na zakłócenia z pól magnetycznych, np pętle indukcyjne w jezdni na skrzyżowaniach. Liczniki bezprzewodowe z cyfrową transmisją danych nie mają tego problemu.

Rowery

• admin

#22 AlenkaSmile

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 1 postów
  • Imię:Alenka (Olena)

Napisano 10 listopad 2011 - 08:46

Всем доброго времени суток. ;) Несколько дней назад купила подобный вело-компьютер. Проблема в том, что при начале движения велосипеда, он не включается автоматически, начинает работать только при нажатии любой кнопки. Может кто-то подскажет в чем проблема? Это брак вело-компьютера или не включена какая-либо настройка?

Попробую перевести, но у меня может получиться не очень хорошо ^_^
(Postaram się przetłumaczyć, ale nie mogę bardzo dobrze okazać się )

(Wszystkie dobre porze dnia. :rolleyes: Kilka dni temu kupiłem podobny komputer roweru. Problem polega na tym, że na początku ruchu rowerowego, nie uruchamia się automatycznie do pracy tylko po naciśnięciu dowolnego przycisku. Czy ktoś może powiedzieć w czym problem? Jest to małżeństwo z komputerem lub rowerem nie jest wliczony w cenę każdej zmiany?)

Спасибо
dziękuję

#23 TrzecieKolo

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 8
  • 256 postów

Napisano 08 grudzień 2011 - 16:39

Wyświetl postUżytkownik AlenkaSmile dnia 10 listopad 2011 - 08:46 napisał

nie uruchamia się automatycznie do pracy tylko po naciśnięciu dowolnego przycisku.
To nie błąd, on już tak ma. Wyłącza się w celu oszczędzania energii.

A swoją drogą dziś napisałem dokładny test tego licznika, przejechał ze mną prawie 2500km, więc co nieco miałem o nim do powiedzenia, zapraszam do lektury:
Licznik bezprzewodowy Kellys KCC-16WL - test

Użytkownik TrzecieKolo edytował ten post 08 grudzień 2011 - 16:41

For Fun - Bike Blog - mój blog rowerowy :)

#24 radas

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 1 postów

Napisano 20 maj 2012 - 08:59

Witam
Moją przygodę z rowerem zacząłem od zakupu http://kellysbike.co...8&subcat_id=320 , następnie dokupiłem kilka dodatków m.inn. ten licznik.
W instrukcji napisane jest jak "skalibrować" jego działanie pod kątem wielkości koła.
Wiedziałem jedynie , że moje koła mają 26 cali.
A tu w instrukcji 26 rozbite jest jeszcze na 26,4 , 26,6 (szczelam z tymi dziesiętnimi po przecinku , ponieważ teraz nie mam przys sobie instrukcji w chwili pisania)
Czy Ktoś mógłby podpowiedzieć mi którą wartość wybrać ?
Poza tym (tak na marginesie) , licznik wariuje nawet gdy położyłem go w pobliżu rury z gazem ziemnym :icon_confused:

#25 bysio58

Amator

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Imię:Wojtek

Napisano wczoraj, 05:32

Użytkuje ten licznik od dwóch lat i wszystko było ok, do poniedziałku. Podczas jazdy licznik pokazuje prędkość raz 5, 20, 13 i tak skacze, a jadę ze stała prędkością. Tak było do wczoraj, bo teraz nie reaguje wogóle. Zaznacze że baterie wymieniłem na nowe i nic nie pomogło, a jeszcze jak schyle się do koła to przy spotkaniu magnesu z czujnikiem słychać takie pyknięcie. Kręce kołem w przód tył to z czujnika słychać pyk, pyk, pyk :) Czyżby był czas na nowy licznik ? :(
<a href=

Rowery

• admin

#26 Pepe91

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 142 postów

Napisano wczoraj, 10:24

ten odgłos jest normalny u mnie też to słychać (chociaż to kcc13). co do wariacji w kwestii prędkości. to może trzeba lepiej ustawić magnes względem czujnika?

#27 bysio58

Amator

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Imię:Wojtek

Napisano wczoraj, 17:40

Już próbowałem kilka pozycji i nic.
<a href=