wyczyściłem do zera, i teraz się zastanawiam które części nasmarować wiem napewno że tuluję ślizgową w goleni zewnętrznej, ale coś jescze sprężyny czy coś? czy na darmo napakuje smaru w tego typu części , a i dodam że wiem że to nie jest najlepsza opcja, ale nie mam pieniędzy na co innego więc smaruje zwykłym smarem bodajże jest to tawot gęsty zielony, napewno nie jest do smarownia roweru,czym można jescze samrowac żeby nie wydawać na przeróżne oleje specjalistyczne, bo amorek jest tak czy tak na sezon gora, wiec co jeszcze jakies oleje do maszyn, benzyna czy coś
[smarowanie i konserwacja]Amortyzator Sr Suntour Xcm
Started By ponerek, lut 11 2012 16:18
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 luty 2012 - 16:18
witam mam taki problem robię przegląd czyszczenie i konserwancję roweru przed sezonem, i mam taki problem rozebrałem mój amorek
wyczyściłem do zera, i teraz się zastanawiam które części nasmarować wiem napewno że tuluję ślizgową w goleni zewnętrznej, ale coś jescze sprężyny czy coś? czy na darmo napakuje smaru w tego typu części , a i dodam że wiem że to nie jest najlepsza opcja, ale nie mam pieniędzy na co innego więc smaruje zwykłym smarem bodajże jest to tawot gęsty zielony, napewno nie jest do smarownia roweru,czym można jescze samrowac żeby nie wydawać na przeróżne oleje specjalistyczne, bo amorek jest tak czy tak na sezon gora, wiec co jeszcze jakies oleje do maszyn, benzyna czy coś
?
Rowery
Napisano 11 luty 2012 - 21:18
poszukaj w amorkach
100% - było już
100% - było już
Cube 28 i 1/2
Napisano 14 luty 2012 - 08:53
sprawdź co to za amorek - elastomerowy, olejowy, powietrzny??
jak już będziesz wiedział to poszukaj jak się je smaruje, na forum.
Ja mam małe doświadczenie w tym, są mądrzejsi
jak już będziesz wiedział to poszukaj jak się je smaruje, na forum.
Ja mam małe doświadczenie w tym, są mądrzejsi
Cube 28 i 1/2
Napisano 16 luty 2012 - 22:58
Na litość boską........
Nie pisz Ponerek o braku kasy....smar teflonowy Finishline 36zł za tubę która starczy na 5 lat serwisów wszystkiego w rowerze....
Smar do serwisu amorów RST - 8zł za jednorazową tubkę na max. 2 amory....
To nie są koszty!!!
tylko trzeba się przejść do sklepu, a już kiedyś było napisane, że w Radomiu jakiś problem z wyjściami do sklepów rowerowych masz....
Nie pisz Ponerek o braku kasy....smar teflonowy Finishline 36zł za tubę która starczy na 5 lat serwisów wszystkiego w rowerze....
Smar do serwisu amorów RST - 8zł za jednorazową tubkę na max. 2 amory....
To nie są koszty!!!
tylko trzeba się przejść do sklepu, a już kiedyś było napisane, że w Radomiu jakiś problem z wyjściami do sklepów rowerowych masz....
Roweromaniak - na zrozumienie nie liczę - przepraszać też nie zamierzam...
OQS - Tam, gdzie kończy się asfalt, zaczyna się zabawa ; OQS All Mountain - picasa web albums
Sprzedam: kiera Ritchey 660mm + Blaty SLX 32z + 44z + Rockring SLX
OQS - Tam, gdzie kończy się asfalt, zaczyna się zabawa ; OQS All Mountain - picasa web albums
Sprzedam: kiera Ritchey 660mm + Blaty SLX 32z + 44z + Rockring SLX