Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[trasa]Spindleruv mlyn - Przełęcz Karkonowsko- Izerska

11 odpowiedzi w tym temacie

#1 sworks

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 4
  • 154 postów
Garaż Rower

Napisano 16 styczeń 2012 - 17:25

Witam! Zamierzam na wiosnę pokonać taką trasę: http://www.gpsies.co...kznnbiothehqscm. Czy ktoś z Was się orientuje jak wygląda podjazd ze Spindleruv mlyn do Przełęczy Karkonowsko Izerskiej. Byłem na przełęczy od strony polskiej i widziałem piękny asfalcik. Czy ktoś z Was podjeżdżał od strony czeskiej?

Użytkownik sworks edytował ten post 16 styczeń 2012 - 17:26

www.kris-mtb.pl "Nie jest sztuką wygrywać, kiedy jest się silnym, ale wtedy, gdy pokonuje się ograniczenia i przezwycięża ból.”
Dołączona grafika

Rowery

• admin

#2 marcinusz

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 29
  • 536 postów
  • Imię:Marcin

Napisano 16 styczeń 2012 - 18:29

Ach, wakacje mi przypomniałeś :D Robiłem tam piękną pętlę niemal 100km ze Szklarskiej Poręby. Przełęcz podjeżdżałem od Spindlerowego Mlyna i oglądałem tam zachód słońca...
Powiem, że jest to podjazd znacznie łagodniejszy niż od polskiej strony. Jest dłuższy i dzięki temu bez ekstremalnych nachyleń. Jakość asfaltu znacznie lepsza niż na polskiej stronie. Zresztą najlepiej sprawę obrazuje fakt, że ze Spindlerowego autobus wjeżdża na przełęcz.

#3 sworks

Pro

• Użytkownik
  • 154 postów
Garaż Rower

Napisano 17 styczeń 2012 - 09:28

Właśnie o to mi chodziło! Tak myślałem, że tak jest, ale wolałem się upewnić. Dzięki. Teraz tylko trzeba robić formę by nie umrzeć na tym podjeździe:)
www.kris-mtb.pl "Nie jest sztuką wygrywać, kiedy jest się silnym, ale wtedy, gdy pokonuje się ograniczenia i przezwycięża ból.”
Dołączona grafika

#4 grzes

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 4 postów
  • Imię:grzegorz

Napisano 26 styczeń 2012 - 11:41

Wyświetl postUżytkownik sworks dnia 16 styczeń 2012 - 17:25 napisał

Witam! Zamierzam na wiosnę pokonać taką trasę: http://www.gpsies.co...kznnbiothehqscm. Czy ktoś z Was się orientuje jak wygląda podjazd ze Spindleruv mlyn do Przełęczy Karkonowsko Izerskiej. Byłem na przełęczy od strony polskiej i widziałem piękny asfalcik. Czy ktoś z Was podjeżdżał od strony czeskiej?

Witam
Teren mi "trochę znany" zapraszam na http://kojkoj.pl/rower/pec_index.html lub http://kojkoj.pl
Pozdrawiam
Grzegorz
www.rower.jgora.pl Koga Miyata - trekking, 60CSx

#5 sworks

Pro

• Użytkownik
  • 154 postów
Garaż Rower

Napisano 03 luty 2012 - 22:31

Dzięki!
Dołączona grafika

Rowery

• admin

#6 elkaziorro

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 18
  • 418 postów
  • Imię:Łukasz
Garaż Rower

Napisano 04 luty 2012 - 12:10

Trasa, którą planujesz jest bardzo fajna, nie raz ją przejechałem :) Wydaje mi się, że czysto teoretycznie podjazd na Okraj jest cięższy niż ten od Spindlerovego, w praktyce te kilkadziesiąt km do Spidlerovego robi swoje ;)

Ride life. Ride Giant.

#7 Pixon

Stary wyjadacz

• Mod Team
  • Reputacja: 75
  • 4465 postów
Garaż Rower

Napisano 04 luty 2012 - 12:13

Od strony czeskiej to aż sama przyjemność podjeżdżania. Tyle, że jest on 2x dłuższy niż od strony polskiej. Jak będziesz zjeżdżał po polskiej stronie uważaj na dziury w asfalcie. Takie dziury dziury, nie radziłbym wpaść w którąś. Zjazd na którym łatwo zagotować hamulce. SUUPER!! :)
Tempo!! I tak cały tydzień życie idzie jak na spidzie

Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem...

...Nadjeżdzają znienacka. Zawsze cicho, zawsze szybko. Atakują człowieka przyzwyczajonego do zwracania uwagi na odgłsy jezdni. Budzą popłoch, bo dokąd uciekać z ... chodnika. Rowerzyści

Dołączona grafika

#8 elkaziorro

Maniak

• Użytkownik
  • 418 postów
Garaż Rower

Napisano 04 luty 2012 - 12:29

I jest jeszcze szlaban na samym dole, bywa zamknięty i przy dużej prędkości może być problem z wyhamowaniem... :)

Ride life. Ride Giant.

#9 sworks

Pro

• Użytkownik
  • 154 postów
Garaż Rower

Napisano 04 luty 2012 - 14:16

Dzięki chłopaki...Od strony polskiej podjeżdżałem na przełęcz, także wiem co mnie może czekać. Pozdrawiam i czekamy do wiosny:)
Dołączona grafika

#10 Pixon

Stary wyjadacz

• Mod Team
  • Reputacja: 75
  • 4465 postów
Garaż Rower

Napisano 04 luty 2012 - 15:46

Każdego roku mam wrażenie, że jest coraz gorzej. Ja tam podjeżdżam zawsze w maju w czasie AMP w Przesiece. Także najpierw robię podjazd, staram się zapamiętać z trasy jak najwięcej, a później z górki. Niezapomniane przeżycie rozpędzić rower bez pedałowania do 70kmh w przeciągu kilku sekund. Z tym szlabanem jest różnie, raz jest otwarty raz zamknięty, taka loteria :D
Tempo!! I tak cały tydzień życie idzie jak na spidzie

Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem...

...Nadjeżdzają znienacka. Zawsze cicho, zawsze szybko. Atakują człowieka przyzwyczajonego do zwracania uwagi na odgłsy jezdni. Budzą popłoch, bo dokąd uciekać z ... chodnika. Rowerzyści

Dołączona grafika

#11 Andrew

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 233
  • 2979 postów

Napisano 05 luty 2012 - 12:05

zjazd jest wspaniały - udało mi się tam zagrzać swojego Code - na samym dole cisnąłem już klamkę z całych sił :D

#12 elkaziorro

Maniak

• Użytkownik
  • 418 postów
Garaż Rower

Napisano 05 luty 2012 - 12:31

Parę lat temu jeździłem tam rowerem na V-kach. Miałem zawsze ze sobą zapasowe klocki i wymieniałem po zjeździe, przy szlabanie, bo na tych założonych nic nie zostawało :D

Ride life. Ride Giant.