Witam. Jako, że w temacie rowerów jestem jeszcze zielony chciałbym was prosić o pomoc.
Mam zamiar poprawić jakość paru podzespołów, a jeśli będzie potrzeba to niektóre wymienić.
Tak wygląda rower na dzień dzisiejszy. Wszystkie części fabryczne.

Wiem, że nie wygląda on najlepiej no ale od czegoś trzeba zacząć, póki co chęci i zapał jest
Pierwsze co rower dostanie to oczywiście sztyce. Jako że budżet trochę ograniczony będzie to Amoeba Borla lub używka Thomson elite. Wybór jest oczywisty z tym, że wybór zależy od tego ile wydam na całość roweru.
Pierwszą sprawą która mnie irytuje są szczeliny pomiędzy rączkami, a manetkami przerzutek. Zobaczcie sami:

Jak mogę to wyeliminować, gdy dosunę te gąbki jak najbliżej to i tak jakaś szpara jest i wystają tam jakieś plastikowe ząbki od strony manetek.
Druga sprawa, odstająca guma przy manetce:

To jest już po prostu „zmęczenie materiału” czy jest coś od środka co jakby przytrzymuje tą gumę?
W prawej rączce jest wszystko ok, a ta lewa jakaś taka bardzo elastyczna.
No i kolejna kwestia również związana z manetkami. Niby nie przeszkadza to w użytkowaniu ale nie podoba mi się to, mianowicie zakres maksymalny w obie strony nie mieści się jakby w tej skali na manetce. Na zdjęciach zobaczycie sami o co mi chodzi.

Mogę to jakoś nastawić ?
Uprzedzając wasze opinie dodam również, że rower dostanie nowe opony race king 2.2 oraz licznik Sigma BC 1009.
Proszę o pomoc odnośnie powyższych pytań, oraz o składanie własnych propozycji co do zmian.
Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę, że przy waszych sprzętach jest to zabytek no ale chciałbym jednak sprawić aby wyglądał i funkcjonował on lepiej.
Użytkownik stawek edytował ten post 09 styczeń 2012 - 17:01

Rower