Skocz do zawartości

[Leginsy rowerowe] czy powinny być przyciasne?

Mango

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Daleko mi do rowerowego wyczynowca. Nigdy nie używałem leginsów. Wiosną i jesienią jeździłem w spodniach dresowych. Teraz jednak chciałem kupić coś bardziej rowerowego. Niemniej kilka przymierzonych par nie chciało na mnie wejść. Największe weszły ciężkawo. Czy producenci zakładają, że każdy rowerzysta ma nogi jak patyki, czy też leginsy kupuje się przyciasne licząc, że się rozciągną? Obawiam się o krążenie w nogach.

• Mod Team
Napisano

Dobrze przylegające a nie ciasne, jak będą za ciasne to się szwy rozejdą. Zdradź swoje wymiary bo ja też nie należę do wylajtowanych świerszczy a z zakupem nie mam problemów.

Napisano

190 cm 92 kg. W dużym markecie sportowym ciasno wchodziły XXXL. Przy czym inne ubrania kupuję góra w rozmiarze XXL.

• 2 tygodnie później...
Napisano

No nie całkiem. Tanie spodnie rowerowe w dużych sklepach często mają skrajnie różniącą się rozmiarówkę. Bo ty nie jesteś w żaden sposób przerośnięty, na mnie przy wzroście 175 i wadze 80-85kg bez problemu wchodzą spodnie wielkości L. Podejrzewam że grubością ud w żaden sposób się nie różnimy, wręcz ja mam grubsze ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...