Mango Napisano 19 Września 2011 Napisano 19 Września 2011 Daleko mi do rowerowego wyczynowca. Nigdy nie używałem leginsów. Wiosną i jesienią jeździłem w spodniach dresowych. Teraz jednak chciałem kupić coś bardziej rowerowego. Niemniej kilka przymierzonych par nie chciało na mnie wejść. Największe weszły ciężkawo. Czy producenci zakładają, że każdy rowerzysta ma nogi jak patyki, czy też leginsy kupuje się przyciasne licząc, że się rozciągną? Obawiam się o krążenie w nogach.
Mod Team michuuu Napisano 19 Września 2011 Mod Team Napisano 19 Września 2011 Dobrze przylegające a nie ciasne, jak będą za ciasne to się szwy rozejdą. Zdradź swoje wymiary bo ja też nie należę do wylajtowanych świerszczy a z zakupem nie mam problemów.
Mango Napisano 19 Września 2011 Autor Napisano 19 Września 2011 190 cm 92 kg. W dużym markecie sportowym ciasno wchodziły XXXL. Przy czym inne ubrania kupuję góra w rozmiarze XXL.
Mod Team michuuu Napisano 19 Września 2011 Mod Team Napisano 19 Września 2011 Patrząc na wagę i wzrost to specjalnie Pudzian nie jesteś więc tym bardziej się dziwię że nie możesz nic naciągnąć. Mam kolesia mniej więcej w twojej konfiguracji i jeździ w takich gaciach rozm.xl: http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/vezuvio_czerwone.html
tobike Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 ja mam takie same tylko czarne xxl ,190cm wzrostu i 86kg i są na mnie luźne w nogawkach
Mango Napisano 30 Września 2011 Autor Napisano 30 Września 2011 OK, dzięki za odpowiedzi. Wychodzi na to, że mam grube uda i dla mnie są XXXL.
Klosiu Napisano 30 Września 2011 Napisano 30 Września 2011 No nie całkiem. Tanie spodnie rowerowe w dużych sklepach często mają skrajnie różniącą się rozmiarówkę. Bo ty nie jesteś w żaden sposób przerośnięty, na mnie przy wzroście 175 i wadze 80-85kg bez problemu wchodzą spodnie wielkości L. Podejrzewam że grubością ud w żaden sposób się nie różnimy, wręcz ja mam grubsze .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.